Απροσδόκητη και απογοητευτική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Βinance τη μήνυση σε βάρος της από την Επιτροπή Εμπορευμάτων Futures και Συναλλαγών (CFTC) ενώ επισημαίνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επιδιώκουν να απαγορεύσουν το Binance, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται παράνομα στη χώρα.

Με βάση την αγωγή από την Commodity Futures Trading Commission (CFTC) το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο κατηγορείται για εσφαλμένη καταγραφή των υποχρεώσεών του και κατά συνέπεια παράκαμψη των σχετικών κανόνων. Σημειώνεται πως η επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διενέργεια σχετικών ερευνών από το 2021.

Με βάση αυτή, η Binance και ο CEO της εταιρείας Changpeng Zhao φέρεται να πραγματοποίησαν «υπολογισμένες» κινήσεις για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών, παραβιάζοντας τους ομοσπονδιακούς νόμους.

Changpeng Zhao, o CEO της Binance

Η απάντηση της Binance

Από τη μεριά της η Βinance απαντά τα ακόλουθα στις κατηγορίες που της προσάπτει η CFTC:

Αυτή η μήνυση είναι απροσδόκητη και απογοητευτική καθώς συνεργαζόμαστε με τη CFTC (Επιτροπή Εμπορευμάτων Futures και Συναλλαγών) για περισσότερα από δύο χρόνια. Ωστόσο, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους χρήστες μας και να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αναπτύξουμε ένα σαφές και εμπεριστατωμένο ρυθμιστικό καθεστώς.

Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια για να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε ενεργούς χρήστες από τις ΗΠΑ στην πλατφόρμα μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα ελέγχου μας αναβαθμίστηκε και από περίπου 100 άτομα, σήμερα απαρτίζεται από 750 βασικά και υποστηρικτικά στελέχη στον τομέα της συμμόρφωσης συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 80 ατόμων με προηγούμενη εμπειρία σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή με εμπειρία σε ρυθμιστικούς φορείς και 260 περίπου ατόμων με πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης σε υπηρεσίες συμμόρφωσης.

Έχουμε δαπανήσει επιπλέον 80.000.000$ σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών KYC, των υπηρεσιών παρακολούθησης συναλλαγών και επιτήρησης της αγοράς και των εργαλείων έρευνας που υποστηρίζουν τα προγράμματα ελέγχου μας.

«Γραμμή άμυνας»

Σε συμφωνία με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, έχουμε εφαρμόσει μια ισχυρή τακτική «τριών γραμμών άμυνας» για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο του ρίσκου και της συμμόρφωσης, η οποία περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται από τα παρακάτω:

– Διασφάλιση υποχρεωτικού KYC για όλους τους χρήστες παγκοσμίως

– Διατήρηση φραγής (country block) για οποιονδήποτε είναι κάτοικος ΗΠΑ

– Αποκλεισμό οποιουδήποτε αναγνωρίζεται ως πολίτης των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το μέρος που ζει

– Αποκλεισμό οποιασδήποτε συσκευής χρησιμοποιεί πάροχο κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ

– Αποκλεισμό συνδέσεων από οποιαδήποτε διεύθυνση IP των ΗΠΑ

– Αποτροπή καταθέσεων και αναλήψεων από τράπεζες των ΗΠΑ για πιστωτικές κάρτες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News