Η Apple παρουσίασε τη νέα της υπηρεσία Apple Pay Later, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να «χωρίσουν» τις αγορές τους σε τέσσερις πληρωμές κατανεμημένες σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Οι χρήστες της νέας υπηρεσίας Pay Later θα μπορούν να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν και να αποπληρώνουν τα δάνειά τους στο Apple Wallet τους, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνεια Apple Pay Later μεταξύ 50 και 1.000 δολαρίων και να τα χρησιμοποιήσουν για αγορές εντός εφαρμογών και στο διαδίκτυο, μέσω εμπόρων που δέχονται το Apple Pay.

Γιατί η Apple θα ελέγχει το ιστορικό αγορών των πελατών της

Οι πληρωμές αυτές, σύμφωνα με την Apple, δεν έχουν τόκους και τέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Apple Pay Later είχε ανακοινωθεί ήδη από πέρυσι, αλλά βρισκόταν σε φάση δοκιμών για περίπου ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το CNBC, το πρόγραμμα Mastercard Instalments επιτρέπει την Apple Pay Later, επομένως οι έμποροι που αποδέχονται ήδη το Apple Pay δεν θα χρειαστεί να κάνουν αλλαγές για να εφαρμόσουν το λογισμικό για τους πελάτες τους.

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο εντός της εφαρμογής Apple Wallet χωρίς αυτό να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητά τους, αναφέρει η Apple. Μόλις επιλέξουν το ποσό του δανείου ακολουθεί έλεγχος για να διασφαλιστεί ότι βρίσκονται σε «καλή οικονομική θέση» για να λάβουν το δάνειο.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσκαλέσει επιλεγμένα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια προέκδοση του Apple Pay και ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την πρόσβαση σε όλους τους κατάλληλους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Οι εγκεκριμένοι χρήστες θα βλέπουν την επιλογή «Πληρωμή αργότερα» (Pay Later) ενώ χρησιμοποιούν το Apple Pay στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές σε iPhone και iPad. Τέλος, οι αγορές που χρησιμοποιούν το λογισμικό θα επαληθεύονται χρησιμοποιώντας τις μεθόδους Face ID, Touch ID ή κωδικό πρόσβασης, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να δουν το οφειλόμενο ποσό για τα υπάρχοντα δάνειά τους, καθώς και το συνολικό οφειλόμενο ποσό τις επόμενες 30 ημέρες, στο Apple Wallet.

Σημειώνεται ότι οι χρήστες θα καλούνται να συνδέσουν μια χρεωστική κάρτα ως μέθοδο αποπληρωμής του δανείου τους καθώς πιστωτικές κάρτες δεν θα γίνονται δεκτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία