Με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει, η Wall Street έκλεισε με σημαντικά κέρδη σήμερα, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες γύρω από την κατάσταση του τραπεζικού τομέα, ενώ σημαντική ώθηση έδωσαν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μερικές εισηγμένες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ώθηση από την Alibaba

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1% στις 32.717 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,43% στις 4.037 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 11.926 μονάδες.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Lululemon σημείωσε άλμα 13%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Micron σημείωσαν άνοδο άνω του 5% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του δεύτερου οικονομικού τριμήνου από την εταιρεία κατασκευής τσιπ.

Θετικά λειτούργησε στην αγορά ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σημειώνει μικρή πτώση στο 3,58% και το βραχυπρόθεσμο 2ετές επιτόκιο στο 4,08%. Οι μειώσεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά την άνοδο και των δύο αποδόσεων, ασκώντας πιέσεις στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Η αστάθεια που έχει κατακλύσει την αγορά κρατικών ομολόγων υποχώρησε, τουλάχιστον σήμερα. Αυτό είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για τη σταθερή απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς, σχολίασε ο Art Hogan της B. Riley Wealth Management.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν ηρεμήσει προς το παρόν”, δήλωσε ο Hogan. “Περάσαμε αυτή την περίοδο όπου οι αποδόσεις κατέρρευσαν. Στη συνέχεια, εκτοξεύτηκαν και πάλι προς τα πάνω. Τώρα αρχίζουν να φτάνουν σε ένα πιο ομαλό σημείο”.

Την ίδια ώρα, ο βετεράνος της αγοράς Ed Yardeni δεν θεωρεί την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή ανασταλτική για να τοποθετηθεί στην αγορά. Δηλώνει μάλιστα οπαδός του χρηματοπιστωτικού τομέα του S&P 500, καθώς οι οικονομικές μας προοπτικές δεν έχουν αλλάξει. “Δεν περιμένουμε περισσότερα bank runs, πιστωτική κρίση και ύφεση”, ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street