Με κέρδη έκλεισε τελικά και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δηλώνουν μεν παρόντες σε μια αγορά που βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης, αλλά να μην δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγάλο ρίσκο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,70% στις 1.030,65 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 74 εκατ. ευρώ.

Τα ηνία της αγοράς άλλαξαν πολλές φορές χέρια, με τις αψιμαχίες, ειδικά στους δεικτοβαρείς τίτλους να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης. Και το κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης της Moody’s στις ελληνικές τράπεζες αλλά και την υπερπροσφορά που υπήρξε για την έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία ήταν και χρήσιμο τεστ για την ελκυστικότητα των ελληνικών τίτλων σε μια δύσκολη περίοδο τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Έντονα ανοδικά η Wall Street

Όπως επισημαίνουν όμως και οι εγχώριοι αναλυτές, η πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά τα σενάρια της επόμενης ημέρας, ενόψει των εθνικών εκλογών θα συνεχίσει να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, με την αγορά να μην δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο. Και αυτό το σενάριο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ημέρες του εκλογικού αποτελέσματος, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Στα θετικά είναι ότι μέσα στον Μάρτιο ήδη έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές οι τελευταίες στηρίξεις των τετραψήφιων επιπέδων, με τους αγοραστές να δείχνουν ότι έχουν τις δυνάμεις να τα κρατήσουν. Για πόσο διάστημα όμως είναι το ζητούμενο, την ώρα μάλιστα που ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα, καθώς από εδώ και κάτω θα αρχίσει η ανατροφοδότητση του αρνητικού momentum, με ό, τι αυτό συνεπάγεται αφενός για την αποτίμηση του ΧΑ, αφετέρου και για τις ίδιες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Alpha Bank, Aegean, Autohellas, ΔΕΗ και Εθνική οδήγησαν την άνοδο, ενώ θετικά έκλεισαν οι Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Coca Cola και Βιοχάλκο. Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest και Λάμδα, ενώ ισχυρές ήταν οι απώλειες Motor Oil, Σαράντης, Ελλάκτωρ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών