Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δείχνουν ότι δεν θα αφήσουν εύκολα την αγορά να χάσει τις στηρίξεις της, παρά το γεγονός ότι η επιλεκτικότητα δεν λείπει. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,47% στις 1.045,84 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 68 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση

Μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να έδωσε το σύνθημα της ανόδου σήμερα, αλλά τη σκυτάλη γρήγορα πήραν οι μη τραπεζικές μετοχές για να δώσουν στην αγορά την ώθηση που χρειαζόταν για να φτάσει και πάλι στο άνω άκρο της πρόσφατης συσσώρευσης. Η κίνηση μεταξύ 1.000 – 1.045 μονάδων που ακολουθεί αυτό το διάστημα, δείχνει να είναι η βέλτιστη μάλιστα, σε ένα περιβάλλον που ακόμη έχει τις «νάρκες» τις διεθνούς τραπεζικής κρίσης και της εγχώριας πολιτικής αβεβαιότητας.

Wall Street: Συνεχίζει και σήμερα το μίνι ράλι

Και η πορεία μέσα σε αυτό το «ναρκοπέδιο» φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει εωσότου ορκιστεί η επόμενη κυβέρνηση, όταν συμβεί αυτό, καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει και τη συνέχιση της δραστηριότητας από εκεί που την σταμάτησε ο Μάρτιος. Τα επίπεδα στα οποία θα είναι η αγορά εκείνη τη χρονική στιγμή όμως είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς τα αρνητικά σενάρια είναι ακόμη ανοιχτά μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, θετικά σήμερα λειτούργησε και η τελευταία εκτίμηση της Goldman Sachs ότι δεν αποκλείεται ο οίκος Standard & Poor’s να αναβαθμίσει τελικά την ελληνική οικονομία στις 21 Απριλίου. Ένα σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει την Ελλάδα και τα assets της στα «σαλόνια» της επενδυτικής βαθμίδας.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Motor Oil ξεχώρισε με το +7,27% που σημείωσε, με τις ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Σαράντης, Aegean, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τιτάν και Μυτιληναίος να κλείνουν με ισχυρά κέρδη. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Quest, Autohellas, Coca Cola, Λάμδα, Εθνική, Eurobank, Jumbo, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών