Η Ford προχώρησε στην ανακοίνωση σχεδίων για μια νέα επένδυση ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία, σε ένα εργοστάσιο κατασκευής υλικών μπαταριών.

Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί η σύνθεση των εταίρων της επένδυσης. Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεργαστεί με την κινεζική Huayou Cobalt και την βραζιλιάνικη εταιρεία εξορύξεων Vale για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στην Πομάλαα της Ινδονησίας.

Στόχος της συνεργασίας είναι να επιτευχθεί η προμήθεια του νικελίου που απαιτείται για την παραγωγή 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως.

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση φέρνει απολύσεις στην Ford

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωσή της ότι θα κάνει χρήση τεχνολογιών που θα παραχωρηθούν από την κινεζική CATL, την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπαταριών παγκοσμίως.

Οι δύο κινήσεις έρχονται την στιγμή που ο αμερικανικός νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act) προσφέρει «πράσινα» φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τελευταίο στοίχημα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ότι η προσέλκυση της Κίνας στην εφοδιαστική της αλυσίδα στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν θα βρει εμπόδια στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή