Ο οίκος Sotheby’s πρόκειται να παρουσιάσει σε δημοπρασία του στις 8 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, ένα από τα πλέον σπάνια διαμάντια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πρόκειται για το ακατέργαστο διαμάντι Eternal Pink το οποίο ανήκει στην εταιρεία De Beers και εξορύχθηκε στο ορυχείο Ντάμτσαα στη Μποτσουάνα το 2019. Πρόκειται για μία «πέτρα» 23,78 καρατίων που κόπηκε και γυαλίστηκε από την ομάδα της εταιρείας Diacore στη Νέα Υόρκη για διάστημα έξι μηνών.

Τα «βαριά πορτοφόλια» ψάχνουν σπίτι στην Ελλάδα – Με ποιες περιοχές φλερτάρουν…

Ωστόσο, αν και το Eternal Pink είναι εντυπωσιακό δεν είναι… μοναδικό. Υπάρχει και το Williamson Pink Star το οποίο σημείωσε τιμή ρεκόρ ανά καράτι. Το συγκεκριμένο διαμάντι, χρώματος ζωηρού ροζ, 11,15 καρατίων πουλήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ για 5,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ανά καράτι ή για συνολικά 57,73 εκατομμύρια δολάρια.

A pink diamond with an estimated value of $35 million is displayed during a press preview ahead of Sotheby’s Magnificent Jewels sale on June 8, 2023 auction at Sotheby’s in New York City, in New York City, U.S., March 27, 2023. REUTERS/David ‘Dee’ Delgado

Σύμφωνα με την Barron’s Daily είχε μια εκτίμηση προπώλησης 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων ανά καράτι.

Η ιδιαίτερη γοητεία των ροζ διαμαντιών

Τα ροζ διαμάντια είναι ένα από τα πιο σπάνια έγχρωμα διαμάντια στη γη. Από όλα τα διαμάντια που υποβάλλονται στο Gemological Institute of America για ταξινόμηση, λιγότερο από το 3% ταξινομούνται ως έγχρωμα. Μέσα σε αυτά τα έγχρωμα διαμάντια, λιγότερο από το 5% θεωρούνται ροζ.

Τα ροζ διαμάντια έχουν επίσης… μετατραπεί σε μερικά από τα πιο ακριβά κοσμήματα που πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Μάλιστα, τρία ροζ διαμάντια – το CTF Pink Star (αξίας 71,2 εκατ. δολαρίων), το Williamson Pink Star (57,7 εκατ. δολαρίων) και το Graff Vivid Pink (46 εκατ. δολαρίων) – βρίσκονται στα κορυφαία διαμάντια με την υψηλότερη τιμή που πωλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus