Τα τελευταία χρόνια, τα αθλητικά ρολόγια είναι στη μόδα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει πλέον και η Rolex, με το νέο αθλητικό της ρολόι από τιτάνιο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Rolex: «Πάταγο» έκαναν τα ρολόγια της στην έκθεση της Γενεύης [εικόνες]

Φέτος στο Watches and Wonders στη Γενεύη της Ελβετίας,  τα αθλητικά ρολόγια τιτανίου παρουσιάστηκαν στην πιο σημαντική εμπορική έκθεση της χρονιάς.

Το Yacht-Master

Το Yacht-Master της Rolex αξίας 14.050 δολαρίων, «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Είναι το δεύτερο ρολόι από τιτάνιο της μάρκας, μετά το ντεμπούτο του Deepsea Challenge το περασμένο φθινόπωρο.

«Είναι ένα ρολόι ιστιοπλοΐας. Το τιτάνιο είναι τόσο ανθεκτικό  που το κάνει αρκετά ελκυστικό για ένα αθλητικό ρολόι», λέει ο Max Traber, ειδικός ρολογιών στην Bonhams. Το υλικό είναι υποαλλεργικό και έχει υψηλή αντοχή . «Είναι πολύ πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο. Και όταν κάνετε μια δραστηριότητα όπου σηκώνετε τα χέρια σας για να τραβήξετε σχοινιά και να σηκώσετε τον φλόκο ή το ιστίο, είναι ωραίο να έχετε κάτι που δεν είναι τόσο βαρύ στον καρπό σας».

Στις παρουσιάσεις της βιτρίνας του Yacht-Master, οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν πόσο ασυνήθιστα λεπτό ήταν το ρολόι – στα 100 γραμμάρια, θα ήταν περίπου 50% βαρύτερο αν είχε κατασκευαστεί με το τυπικό κράμα Oystersteel της Rolex.

To Kermit της Oris

Η ελβετική Oris έχει μια νέα πράσινη έκδοση του ProPilot X από τιτάνιο που ονομάζεται «Kermiτ»,  η οποία είδε τους λάτρεις της να δίνουν αυτό το ψευδώνυμο σε ένα από τα πράσινα Submariners της μάρκας.

«Είναι μια επίσημη συνεργασία με τους Muppets και δεν υπάρχει τίποτα που να συσχετίζει αυτό το ρολόι με αυτό που οι λάτρεις αποκαλούσαν Kermit από τη Rolex», δήλωσε ο Rolf Studer, CEO της Oris.

Το Oris Kermit πωλείται για 4.600 δολάρια και αποτελεί μέρος μιας ολόκληρης συλλογής του ProPilot X με πολύχρωμα και ποικίλα καντράν που έκανε το ντεμπούτο του το 2022—όλα σε τιτάνιο.

Η Zenith προσφέρει μια κρυφή νέα έκδοση του Defy Revival με θήκη από τιτάνιο και βραχιόλι τύπου Gay Frères, την πρώτη φορά που φτιάχνει ένα βραχιόλι από τιτάνιο. Η μαύρη έκδοση του ρετρό κομματιού ονομάζεται Shadow και θα βγει σε μαζική παραγωγή, όπως αναφέρει η Zenith.

H Seiko

Η Grand Seiko, η απάντηση της Ιαπωνίας στη Rolex, παρουσίασε ένα ρολόι μηχανικού χρονογράφου στην έκθεση, το 9SC5 Tentagraph. Κατασκευάζεται επίσης από τιτάνιο, ένα μέταλλο που η κορυφαία μάρκα χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, συμπεριλαμβανομένου του Snowflake.

«Παραδοσιακά ήμασταν πολύ δυνατοί στο τιτάνιο ως υλικό», λέει σε μια συνέντευξη ο Akio Naito, πρόεδρος της Seiko Watch . Με το Tentagraph, η εταιρεία έχει ανανεώσει το μέταλ για να το κάνει πιο φωτεινό παρά το συνηθισμένο θαμπό γκρι. Σύμφωνα με τον Naito, «το τιτάνιο ήταν μια σημαντική τεχνολογία για τη Grand Seiko».

Το μέταλλο δεν είναι καινούργιο στον κόσμο του ρολογιού. Μάρκες όπως οι Hublot, Ulysse Nardin, Montblanc, Alpina, Bulgari και άλλες, έχουν εδώ και καιρό επιλογές τιτανίου στις συλλογές τους. Η Rolex μόλις κατανόησε κάτι που οι υπόλοιποι πιστεύουν ήδη: Οι ιδιότητες του μετάλλου το καθιστούν ιδανικό για ωρολογοποιία.

Δεδομένου ότι η Rolex κάνει αλλαγές αργά, ένα εντελώς νέο υλικό προκαλεί έκπληξη στους συλλέκτες. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση, ακόμα κι αν ταιριάζει στη δηλωμένη χρήση του ρολογιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή