Λουκέτο «για το ορατό μέλλον» βάζει η Virgin Orbit –η διαχειρίστρια εκτοξεύσεων πυραύλων του ομίλου Virgin- αφού δεν απέδωσε η αναζήτηση χρηματοδότησης, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Νταν Χαρτ χθες στους υπαλλήλους της εταιρείας οι οποίοι, όπως είναι επόμενο, οδηγούνται σε απόλυση.

Virgin Orbit: Προσπάθεια να αποφύγει την χρεοκοπία

«Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για να παρέχουμε μια σαφή διαδρομή για αυτήν την εταιρεία», είπε ο Χαρτ, σύμφωνα με το CNBC.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουμε άμεσες, δραματικές και εξαιρετικά οδυνηρές αλλαγές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «ίσως το πιο δύσκολο από όσα έχει χρειαστεί να κάνουμε».

Η εταιρεία θα απολύσει το 90% των εργαζομένων κρατώντας μόνο 100 άτομα, είπε ο Χαρτ, σημειώνοντας ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κάθε ομάδα και τμήμα.

«Αυτή η εταιρεία, αυτή η ομάδα – όλοι εσείς – σημαίνουν πολλά για μένα. Και δεν έχω σταματήσει και δεν θα σταματήσω να σας υποστηρίζω, είτε βρίσκεστε εδώ στο ταξίδι είτε βρίσκεστε αλλού», είπε ο Χαρτ.

Η Virgin Orbit θα «παρέχει ένα πακέτο αποζημίωσης για κάθε εργαζόμενο που αποχωρεί», διευκρίνισε όσον αφορά τις απολύσεις, με πληρωμή σε μετρητά, επέκταση των παροχών και υποστήριξη για την εύρεση νέας θέσης — με έναν «άμεσο αγωγό» που έχει δημιουργηθεί με την αδελφή εταιρεία Virgin Galactic  για προσλήψεις.

Sell off της μετοχής

Οι μέτοχοι έσπευσαν να ξεφορτωθούν μετοχές της εταιρείας χθες Πέμπτη, ξεπουλώντας πάνω από το 40%. Η μετοχή της Virgin Orbit έκλεισε στα 34 σεντς ανά μετοχή στο τέλος της τακτικής συνεδρίασης, έχοντας υποχωρήσει 82% από την αρχή του έτους.

Η εταιρεία αναζητά νέα κεφάλαια εδώ και αρκετούς μήνες, αφότου ο μέχρι ιδρυτής της και κύριος μέτοχος με 75% (το Mubadala, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Εμιράτων, κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο με 18%) σταμάτησε να τη χρηματοδοτεί.

Την ίδια μέρα που ο Χαρτ είπε στους υπαλλήλους ότι η Virgin Orbit σταματά τη λειτουργία της, το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε ένα σχέδιο απόλυσης «χρυσού αλεξίπτωτου» για κορυφαία στελέχη, σε περίπτωση που τερματιστούν «μετά από αλλαγή στον έλεγχο» της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή