Σύμφωνα με τη φετινή λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων της Ασίας, την πρώτη θέση κατέλαβε το Le Du στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπως αναφέρει το CNBC.

Το εμπνευσμένο μενού του σεφ Thitid Tassanakajohn περιλαμβάνει πιάτα, όπως μαριναρισμένο καλαμάρι με ζυμωμένο τόφου, κράκερ ρυζιού με βατόμουρο, ψητές γαρίδες ποταμού με τηγανητό αυγό και μαύρο βιολογικό ρύζι.

Ταξίδια: Οι 15 ονειρικοί προορισμοί για χαλάρωση [εικόνες]

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Sezanne του Four Seasons Hotel Tokyo στο Marunouchi, το οποίο εστιάζει στη γαλλική κουζίνα.

Παρά το γεγονός ότι άνοιξε ξανά τα σύνορά του μόλις τον Οκτώβριο, τα εστιατόρια του Τόκιο τα πήγαν καλά στη φετινή λίστα. Η πόλη είχε επτά μέρη για φαγητό στη λίστα των κορυφαίων 50.

Ανάμεσά τους ήταν το Νο. 1 εστιατόριο του περασμένου έτους, το spot kaiseki Den υπό τον σεφ Zaiyu Hasegawa, που ήρθε τέταρτο φέτος.

Εντυπωσίασε η Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ τα πήγε ακόμα καλύτερα από το Τόκιο, με συνολικά οκτώ θέσεις εκτός από το Le Du. Αυτά περιλαμβάνουν το Nusara, στο νούμερο 3, ένα άλλο εστιατόριο από τον σεφ Tassanakajohn. «Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι δεν είναι καλό που έχεις δύο εστιατόρια», είπε ο σεφ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση των βραβείων. «Θέλω να το κάνω για την ταϊλανδέζικη κουζίνα», συμπλήρωσε.

Η Σιγκαπούρη φιλοξενούσε τα φετινά βραβεία, τα οποία έλαβαν χώρα στις 28 Μαρτίου, σε μια λαμπρή τελετή. Η καλύτερη θέση στην κατάταξη για την οικοδέσποινα ήρθε με το Odette, το οποίο κατετάγη στο Νο.6.

Συνολικά, η Σιγκαπούρη είχε εννέα θέσεις στη λίστα των 50 κορυφαίων.

Απογοήτευσε το Χονγκ Κονγκ

Αντιθέτως, δεν τα πήγαν πολύ καλά τα εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ, τα οποία κάποτε κυριαρχούσαν στη λίστα. Την υψηλότερη θέση στην κατάταξη κατέλαβε το The Chairman, στο Νο. 13. Μόλις το 2021, ήταν στην πρώτη θέση.

Νεοεισερχόμενο στη λίστα ήταν το Anan Saigon από το Ho Chin Minh του Βιετνάμ, που έφτασε στο Νο. 40. Ο σεφ και ιδρυτής Peter Cuong Franklin, είναι πρώην επενδυτικός τραπεζίτης στη Morgan Stanley, πριν πάει σε σχολή μαγειρικής.

Το βραβείο για την καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας πήγε στην Φιλιππινέζα Johanne Siy, της οποίας το εστιατόριο Lolla στη Σιγκαπούρη κατέλαβε την 63η θέση στη λίστα.

Η διαδικασία επιλογής

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει την κατάταξη των καλύτερων εστιατορίων της Ασίας, η οποία βασίζεται σε ψήφους από περισσότερους από 300 σεφ, κριτικούς, συγγραφείς μαγειρικής, εστιάτορες και άλλους «έμπιστους και πολυταξιδεμένους καλοφαγάδες». Φέτος, τους ζητήθηκε να ψηφίσουν συνολικά οκτώ εστιατόρια: Έως έξι μέρη θα μπορούσαν να βρίσκονται στη χώρα τους και δύο από την υπόλοιπη Ασία, αν μπορούσαν να ταξιδέψουν. Πριν από την πανδημία, οι ψηφοφόροι μπορούσαν να επιλέξουν 10 σημεία για φαγητό και τουλάχιστον τέσσερα έπρεπε να βρίσκονται εκτός της χώρας τους.

«Υπάρχουν πολλές αλλαγές στη λίστα», είπε ο William Drew, διευθυντής περιεχομένου στο 50 Best, σε μια συνέντευξη. «Οι λίστες βασίζονται περισσότερο σε τοπικές ψηφοφορίες τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών – και φέτος υπάρχει σχεδόν μια επιστροφή στην κανονικότητα». Ωστόσο, πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι αυτή η λίστα δεν επηρεάζεται από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς».

Τα βραβεία δημοσιεύονται από το William Reed Business Media με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτοί είναι οι 50 πρώτοι νικητές (με την περσινή θέση σε παρένθεση)

1.Le Du, Bangkok (4)
2.Sezanne, Tokyo (17)
3.Nusara, Bangkok (10)
4.Den, Tokyo (1)
5.Gaggan Anand, Bangkok
6.Odette, Singapore (8)
7.Florilege, Tokyo (3)
8.La Cime, Osaka (6)
9.Sorn, Bangkok (2)
10.Narisawa, Tokyo (15)
11.Labyrinth, Singapore (40)
12.Sazenka, Tokyo (11)
13.The Chairman, Hong Kong (5)
14.Villa Aida, Wakayama, Japan (14)
15.Mosu, Seoul (27)
16.Masque, Mumbai (21)
17.Meta, Singapore (20)
18.Fu He Hui, Shanghai (12)
19.Indian Accent, New Delhi (22)
20.Ode, Tokyo (13)
21.Zen, Singapore (37)
22.Suhring, Bangkok (7)
23.Onjium, Seoul (30)
24.Burnt Ends, Singapore (41)
25.Euphoria, Singapore
26.Cloudstreet, Singapore (44)
27.Les Amis, Singapore (23)
28.Mingles, Seoul (16)
29.Neighborhood, Hong Kong (9)
30.Avartana, Chennai
31.Ensue, Shenzhen (19)
32.Cenci, Kyoto (43)
33.Ms.Maria and Mr.Singh, Bangkok
34.Da Vittorio, Shanghai (28)
35.Potong, Bangkok
36.Born , Singapore
37.Wing, Hong Kong (34)
38.Raan Jay Fai, Bangkok (46)
39.Wing Lei Palace, Macau (47)
40.Anan Saigon, Ho Chi Minh City
41.Mono, Hong Kong (32)
42.Toyo Eatery, Manila
43.Sichuan Moon, Macau
44.L’Effervesence, Tokyo
45.Mume, Taipei
46.Baan tepa, Bangkok
47.Born & Bred, Seoul
48.Metiz, Makati
49.Caprice, Hong Kong (24)
50.Refer, Beijing

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News