Κλείστε τα μάτια, αφήστε τον νου να τρέξει και ταξιδέψτε σε όποιο μέρος του πλανήτη επιθυμείτε.

Ολοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση και ξεκούραση.

Καραϊβική: Το ανάκτορο των 200 εκατ. δολαρίων [εικόνες]

Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε, σας έχουμε 15 διαφορετικούς προορισμούς για κάθε γούστο, επιλεγμένους από τους ταξιδιώτες του CNBC.

Θάλασσα, βουνό, έρημος ή και κάτι πιο «σοφιστικέ», δείτε παρακάτω ονειρεμένες τοποθεσίες και που ξέρετε…μπορεί την επόμενη φορά που θα κλείσετε τα μάτια να βρεθείτε εκεί νοητά…και γιατί όχι να μην προγραμματίσετε σε κάποιο από αυτά τα μέρη το επόμενο ταξίδι σας.

Πηγή: CNBC

Liwa Oasis, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στην ξερή άμμο στη Liwa Oasis του Άμπου Ντάμπι, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Είναι ένα απόκοσμο, μυστηριώδες και εκπληκτικό μέρος, μακριά από τον πολιτισμό. Ένας «ωκεανός» από απαλή, πολύχρωμη άμμο και πανύψηλους αμμόλοφους ορίζουν αυτό το απομακρυσμένο, ήσυχο μέρος.

Το Empty Quarter, γνωστό ως Rub’ al Khali στα αραβικά, είναι η μεγαλύτερη συνεχόμενη έρημος με άμμο στον κόσμο που εκτείνεται σε περισσότερα από 250.000 τετραγωνικά μίλια σε τέσσερις χώρες, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Υεμένη και τα ΗΑΕ.

Τα μόνα σημάδια ζωής σε αυτή την άγονη ερημιά μπορεί να είναι η σποραδική θέα των γαζελών, των Βεδουίνων και των καμηλών.

Πηγή: CNBC

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α.

Ανεβείτε τις σκάλες στα κεντρικά γραφεία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Εκεί βρίσκεται ένα δωμάτιο που μοιάζει σαν να είναι «σκισμένο» από τις σελίδες ενός βιβλίου του Χάρι Πότερ — όπου μπορείτε να είστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους και ωστόσο να βυθιστείτε στη σιωπή και την ηρεμία.

Tο Rose Reading Room, με την ζωγραφισμένη οροφή και την περίτεχνη διακόσμηση, προσφέρει στον αναγνώστη τον επίγειο παράδεισο του διαβάσματος.

Πηγή: CNBC

Νήσος  Pleneau, Ανταρκτική

Κατά την διάρκεια μιας πρωινής περιπέτειας με καγιάκ θα συναντήσετε μια ασυνήθιστα μεγάλη ομάδα πιγκουίνων να χοροπηδούν σαν ιπτάμενα ψάρια πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Σύντομα, θα φανερωθούν μπροστά σας τεραστιες φάλαινες, βγαίνοντας στην επιφάνεια προς κάθε κατεύθυνση.

Η Ανταρκτική σε κάνει συνεχώς να νιώθεις μικροσκοπικός, μόνος και εντελώς ασήμαντος — με την καλή έννοια. Το να ξέρεις ότι μπορείς να περπατήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για μίλια και να μην συναντήσεις ποτέ κανένα σημάδι πολιτισμού είναι τόσο σπάνιο όσο και ταπεινό.

Πηγή: CNBC

Central Park, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Με τις στρογγυλεμένες καμάρες και τους τοίχους με σχέδια, η αρχιτεκτονική του Bethesda Terrace Arcade του Central Park, θα σας κάνει νιώσετε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας.

Πηγή: CNBC

Σταθμός Manguri, Αυστραλία

Ο σταθμός Manguri είναι ένας από τους σταθμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του The Ghan, του εμβληματικού τρένου που διασχίζει το Κόκκινο Κέντρο της Αυστραλίας. Είναι μια απλή πλατφόρμα στη μέση της ερήμου, που μοιάζει σαν μια πύλη σε ένα άλλο βασίλειο.

Το μισοφέγγαρο που όσο σουρουπώνει μεγαλώνει μοιάζει με ένα φάρο που επιπλέει ακριβώς πάνω από τον ορίζοντα. Αν σηκώσετε τα μάτια στον ουρανό θα αποκαλύψετε ένα νυχτερινό τοπίο καλυμμένο με δισεκατομμύρια αστέρια. Ο Γαλαξίας ακτινοβολεί σε όλο του το ουράνιο μεγαλείο.

Είναι μια συναρπαστική υπενθύμιση του πόσο μικροί αλλά άπειροι είμαστε, ότι δεν είμαστε παρά κηλίδες σε ένα απίστευτα μεγαλειώδες σύμπαν.

Πηγή: CNBC

Βουνό Khogno Khan, Μογγολία

Μετά από οδήγηση 200 μιλίων από την πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ, ακολουθούμενη από μια ώρα εκτός δρόμου σε τεράστιες, εντυπωσιακές στέπες με γρασίδι, εμφανίζεται το μικροσκοπικό μοναστήρι του 17ου αιώνα στους πρόποδες ενός ιερού βουνού.

Στο πέρασμα των αιώνων το μοναστήρι λεηλατήθηκε επανειλημμένα, αναγκάζοντας τους μοναχούς του να τραπούν σε φυγή. Ένα τόσο ταραγμένο παρελθόν δίνει σε αυτό το εξαιρετικά όμορφο σημείο μια αναμφισβήτητη αίσθηση μελαγχολίας. Αλλά τελικά, το κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό της ειρήνης.

Οι μοναδικοί σας σύντροφοι θα είναι δεκάδες άσπρες πεταλούδες που πετούν με χάρη ανάμεσα σε μυρωδάτους θάμνους.

Πηγή: CNBC

Singalila National Park, Δυτική Βεγγάλη, Ινδία

«Αισθανθήκαμε ειρηνικά με τον κόσμο», έγραψε ο λοχίας Thomas Hibbert στο ταξιδιωτικό του ημερολόγιο το 1945. Ενώ ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαινόταν, ο Βρετανός στρατιώτης κατέγραψε ένα ταξίδι 10 ημερών από το Darjeeling στο τότε Βασίλειο του Sikkim. Συνοδευόμενος από τρεις συντρόφους, ο Χίμπερτ ταξίδεψε πάνω από το ύψος σχεδόν 12.000 ποδιών Sandakphu, την υψηλότερη κορυφή στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Δεκαετίες αργότερα, θα νιώσετε την ίδια αίσθηση γαλήνης όταν σταθείτε στην κορυφή του Sandakphu, βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από τον «Sleeping Buddha», που σχηματίζεται από βουνοκορφές στα Ανατολικά Ιμαλάια. Η επίγνωση της μικροσκοπικότητας θα φουντώσει ένα ζεστό συναίσθημα που θα διαπεράσει το σώμα σας.

Πηγή: CNBC

Iαματικά Λουτρά Ryokans, Ιαπωνία

Τα χαλαρωτικά ιαματικά λουτρά, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός και η αίσθηση ηρεμίας κάνουν τα παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία, ή ryokans, μια υπέροχη και πολιτιστικά καθηλωτική εμπειρία.

Το φαγητό είναι βασικό συστατικό. Μέσα από μια ντουζίνα μικρών αλλά όμορφα παρουσιαζόμενων μαθημάτων, τα δείπνα kaiseki επιδεικνύουν την προσοχή στη λεπτομέρεια, την εποχικότητα και τη λεπτότητα που φέρνουν τόσο μεγάλη αναγνώριση στην ιαπωνική κουζίνα.

Κάθε ryokan έχει τον δικό του χαρακτήρα. Μπορείτε να νιώσετε την ιστορία να εμποτίζεται στο σχεδόν 200 ετών Hiiragiya, το καλύτερο ryokan στο Κιότο. Επίσης, το Hoshinoya Kyoto είναι μια κομψή, σύγχρονη επανερμηνεία του.

Και ενώ αυτά τα δύο είναι ακριβά, δεν κοστίζουν όλες οι αξέχαστες εμπειρίες ryokan μια περιουσία. Κατά μήκος του παράκτιου μονοπατιού Michinoku, θα μείνετε στο Ragaso, στο χωριό Tanohata, σε μια περιοχή που εξακολουθεί να ανοικοδομείται από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011. Για περίπου 100 δολάρια, θα απολαύσετε μια από τις καλύτερες διαμονές ryokan.

Πηγή: CNBC

Κάστρο Narikala, Τιφλίδα, Γεωργία

Αν μείνετε στην πλατεία Meidan στην Παλιά Τιφλίδα, μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο Narikala για να τραβήξετε πανοραμικές φωτογραφίες της πόλης. Το μυαλό σας θα ησυχάσει και το μόνο που θα νιώσετε είναι ευγνωμοσύνη.

Πηγή: CNBC

Καταρράκτης Wli, Γκάνα

Ο καταρράκτης Wli είναι ο ψηλότερος στη Δυτική Αφρική.

Στο ποτάμι, θα συναντήσετε ψαράδες που χορεύουν Afrobeats δίπλα στους φοίνικες. Η Γκάνα είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να βρει ζεστασιά τόσο στον καιρό όσο και στους ανθρώπους της.

Πηγή: CNBC

Παραλία Μatai, Atiu, Νησιά Κουκ

Το Atiu είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά Κουκ, ωστόσο δεν διαθέτει αστραφτερές λιμνοθάλασσες και παραλιακά ξενοδοχεία. Έχει περίπου 400 κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να εξερευνήσετε θαλάσσιες σπηλιές.

Καθώς θα φτάσετε στην παραλία Matai, θα εντοπίσετε κοπάδια από πουλιά που πετούν χαμηλά και που καταδύονται. Μετά από λίγο θα πετάξουν στον ουρανό και θα κάνουν κύκλους. Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Για μερικά λεπτά, όλος ο κόσμος θα είναι τα πουλιά κι εσείς.

Πηγή: CNBC

Κamalame Cay, Mπαχάμες

Όταν το θαλάσσιο ταξί δέσει στο Kamalame Cay, θα εντυπωσιαστειτε από την καταπράσινη παραλία και τη λευκη άμμο .Το ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο βρίσκεται κοντά στον τρίτο μεγαλύτερο ύφαλο στον κόσμο με στρέμματα από φοίνικες και εκπληκτική βλάστηση. Ο μόνος θόρυβος είναι η δίνη του ανέμου και τα κύματα. Θα μπορέσετε να ακούσετε τις σκέψεις σας και να νιώσετε εσωτερική γαλήνη.

Πηγή: CNBC

Πάρκο Dona Casilda, Μπιλμπάο, Ισπανία

Ως ο κύριος δημόσιος χώρος πρασίνου της πόλης, το πάρκο πιθανότατα να γεμίζει από ντόπιους μια ηλιόλουστη μέρα. Αλλά όταν το τοπίο είναι ομιχλώδες θα συναντήσετε λίγους μόνο ανθρώπους και τα σκυλιά τους.

Θα ακούσετε τον ήχο του νερού από το συντριβάνι, θα «χαζέψετε» από την αρχιτεκτονική του και θα περιπλανηθειτε νοητά μέσα στους αιώνες στην Χώρα των Βάσκων.

Πηγή: CNBC

Howzak House, Ισφαχάν, Ιράν

Ο Nassi και ο Babak, οι ιδρυτές αυτού του ανεπιτήδευτου ξενώνα στην περιοχή Ebn-e Sina του Ισφαχάν, θέλουν οι επισκέπτες να κατανοήσουν τον ιρανικό πολιτισμό. Προσφέρουν λοιπόν περιπάτους με οδηγό σε ένα κοντινό πολιτιστικό καταφύγιο, όπου θα μαγευτειτε από τον ήχο του kamancheh, ενός έγχορδου οργάνου με τόξο.

Σύμφωνα με ένα παλιό περσικό ρητό, «Το Ισφαχάν είναι ο μισός κόσμος». Και το Howzak House θα σας κάνει να το πιστέψετε.

Πηγή: CNBC

Tawang, Ινδία

Tο Tawang είναι μια εκπληκτικά όμορφη ορεινή πόλη, κρυμμένη στην ακραία βορειοανατολική επαρχία Arunachal Pradesh της Ινδίας. Αυτό το απομονωμένο μέρος της Ινδίας είναι εντυπωσιακό, με τις πανύψηλες κορυφές των Ιμαλαΐων και τις παγωμένες λίμνες, να δημιουργούν μια εκπληκτική θέα.

Η απόλυτη απλότητα της ζωής, οι συναρπαστικοί άνθρωποι της φυλής Monpa, και οι επισκέψεις σε ένα βουδιστικό μοναστήρι 400 ετών, θα παραμείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα.

Μπόνους

Αν φτάσατε μέχρι το τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε παρουσιάζοντας και έναν ελληνικό προορισμό.

Ηφαίστειο, Σαντορίνη, Ελλάδα

Η πρώτη κλασσική χρονολόγηση της έκρηξης βασίστηκε σε συγκριτικές μελέτες της τεχνικής των αγγείων που βρέθηκαν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου και έχει εκτιμηθεί ότι συνέβη το 1500 π.Χ..

Bρισκόμενοι στο ηφαίστειο θα νιώσετε μέρος της αρχαίας ιστορίας και πολιτισμού. Το δέος που θα σας προκαλέσει είναι τόσο μεγάλο που θα σας κάνει να νιώσετε «ταπεινοί» μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

Ελπίζουμε να απολαύσατε την διαδρομή σε διαφορετικά μέρη και πολιτισμούς στον πλανήτη μας και σας ευχόμαστε να μπορέσετε να βιώσετε την μαγεία τους από κοντά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News