Η Lincoln Power LLC, ιδιοκτήτρια δύο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο Ιλινόις, κήρυξε πτώχευση μετά την επιδείνωση της οικονομικής της θέσης λόγω των κυρώσεων ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων που της επιβλήθηκαν από τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου των ΗΠΑ.

Βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής νομοθεσίας περί πτωχεύσεων, η εταιρεία η οποία αποτελεί θυγατρική της Cogentrix Energy Power Management LLC που υποστηρίζεται από την Carlyle Group, θα συνεχίσει να λειτουργεί υλοποιώντας παράλληλα ένα σχέδιο αποπληρωμής των πιστωτών της.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 55 οι νεκροί από την καταστροφική χιονοθύελλα

Η PJM Interconnection LLC, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο που εκτείνεται από την Ουάσιγκτον έως το Σικάγο, επέβαλε πρόστιμο στη Lincoln επειδή τα εργοστάσιά της στο Έλγιν και στο Ανατολικό Νταντί του Ιλινόις, απέτυχαν να παράγουν αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής χειμερινής καταιγίδας τον Δεκέμβριο. Ο διαχειριστής του δικτύου τον Φεβρουάριο ζήτησε από αυτές τις μονάδες να παρέχουν εκατομμύρια δολάρια σε εξασφαλίσεις προκειμένου να αποδείξουν τη συνεχιζόμενη πιστοληπτική ικανότητα της Lincoln, σύμφωνα με τις καταθέσεις του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα η PJM να παρακρατεί συνολικά 350.000 δολάρια από τις εν λόγω μονάδες κάθε εβδομάδα.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων

Η Lincoln δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την PJM καθώς τα εργοστάσιά της απέτυχαν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο διαχειριστής του δικτύου εκτιμά ότι αυτά τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από εκτεταμένες βλάβες στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας του Δεκεμβρίου. Η PJM ζήτησε επίσης από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να δώσουν στις εταιρείες που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν περισσότερο χρόνο για να πληρώσουν αυτά τα πρόστιμα.

Και τα δύο εργοστάσια της Lincoln υπέβαλαν αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11, αλλά αναμένεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πτώχευσης, δήλωσε ο Jeff Ingraham, διευθύνων σύμβουλος της Cogentrix.

Οι κυρώσεις για την αδυναμία της εταιρείας να ανταπεξέλθει των αναγκών των πελατών της κατά τη διάρκεια της χιονοκαταιγίδας του περασμένου Δεκεμβρίου και τα κεφάλαια που παρακρατήθηκαν επιβαρύνουν τα ήδη «πιεσμένα» οικονομικά της εταιρείας, δήλωσε ο Τζάστιν Που, επικεφαλής αναδιάρθρωσης της Lincoln, στη δικαστική διαδικασία.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των παραγόντων, το χρέος των οφειλετών απλώς δεν είναι πλέον εφαρμόσιμο», είπε.

Η εταιρεία οφείλει στους δανειστές περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα προθεσμιακό δάνειο και μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Έχει επίσης περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε εκκρεμείς πιστώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ