Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παναμερικανικό επίπεδο από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που πλήττει τις  ΗΠΑ, σε περιστατικά που σχετίζονται με αυτή από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Η ισχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Κομητείας Ήρι, καθώς τα συνεργεία προσπαθούσαν σήμερα όλη την ημέρα να καθαρίσουν από το χιόνι, την περιοχή γύρω από το Μπάφαλο.

ΗΠΑ: H θύελλα εντείνει το χάος στα αεροδρόμια – Ακυρώθηκαν πάνω από 4.500 πτήσεις

Ο τοπικός υπεύθυνος στην αναφερόμενη κομητεία Μαρκ Πόλονκαρζ, δήλωσε στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση που έγινε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ότι ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία αυξήθηκε κατά 12 στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών με ανθρώπους που εντοπίστηκαν παγωμένοι σε χιονισμένες πλαγιές, στα αυτοκίνητά τους ή είχαν πεθάνει από καρδιακά επεισόδια στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι.

Όπως δήλωσε ο Πόλονκαρζ, περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί, αλλά ο τοπικός ιατροδικαστής προσπαθεί να αποφασίσει να μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κακοκαιρία.

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα