Σε διαμαρτυρία προέβησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Wolt έξω από τα κεντρικά γραφεία της επί της οδού Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα.
Ο λόγος της μαζικής συγκέντρωσης η εναντίωση των ταχυδιανομέων στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.
Οι εργαζόμενοι απευθυνόμενοι στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Woltapp, Δημήτρη Καρέλο δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούν άλλο την κατάσταση αυτή καθώς κάνουν την πιο «πολύνεκρη δουλειά».
Από χθες τα γραφεία της wolt στη Μιχαλακοπούλου κατακλύζονται ξανά και ξανά από δεκάδες ντελιβεράδες ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία. Φωτό από σήμερα #antireport pic.twitter.com/nc7hgyMD33
— Petros Misirlis (@petrosmisirlis) March 31, 2023
«Ακόμα δεν αρχίσαμε να ξέρετε κύριε Δημήτρη Καρέλο, CEO of @woltapp. Βγάζετε, κλέβοντας μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προσωπικό μπόνους. Δεν θα παίξουμε άλλο με το ήδη μικρό μεροκάματο που μας πετάτε. Ταΐζουμε τα παιδιά μας με αυτό και κάνουμε την πιο πολύνεκρη δουλειά» αναφέρουν συγκεκριμένα.
Greek delivery workers mobilise against digital platform exploiters https://t.co/FCq2BA68Ip
— Yiorgos Vassalos (@YiorgosVa) April 1, 2023
«Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας»
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του τονίζει πως «ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας».
«Δεν θα τους περάσει! Μας θέλουν σύγχρονους δούλους. Να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να αμειβόμαστε με ψίχουλα, προκειμένου αυτοί να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των διανομέων της #wolt και στα δίκαια αιτήματα τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!#cancelwolt pic.twitter.com/ipKB1vYxZG
— Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (@gr_siya) April 1, 2023
Πηγή: in.gr