Θετικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, με τον Nasdaq όμως να μην μπορεί να ακολουθήσει την τάση, καθώς δεν ήταν λίγοι οι επενδυτές που κατοχύρωσαν μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, στη σκιά μάλιστα των αναταράξεων που έχει δημιουργήσει η αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,98% στις 33.600 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 4.124 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,27% στις 12.189 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με το δεξί εισήλθε στον ΑπρίλιοΣτηρίξεις στην αγορά έδωσε ο ενεργειακός κλάδος, με το αμοιβαίο κεφάλαιο Energy Select Sector SPDR (XLE), το οποίο παρακολουθεί τον ενεργειακό τομέα του S&P 500, να σημειώνει άνοδο άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η Marathon Oil και η Halliburton είχαν τις καλύτερες επιδόσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου, σημειώνοντας άνοδο άνω του 9% και 6,2% αντίστοιχα.

Μεγάλη πτώση για την Tesla

Από την άλλη, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση 7%, κλείνοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, μετά την ανακοίνωση των ασθενέστερων του αναμενόμενου στοιχείων παραδόσεων για το πρώτο τρίμηνο. Η Tesla παρέδωσε 422.875 οχήματα το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν 432.000 οχήματα.“Προς το παρόν τουλάχιστον, η τεχνολογία θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο όλων των πραγμάτων, απρόσβλητο από τα νέα στον τραπεζικό τομέα. Ο S&P 500, με τη σειρά του, φαίνεται να συγκρατείται από τη δική του μεγάλη στάθμιση στην τεχνολογία, με ονόματα όπως η Microsoft και η Apple”, σχολίασε ο τεχνικός αναλυτής της Wellington Shields, Frank Gretz.

Η πρώτη εβδομάδα του νέου τριμήνου είναι βραχύβια για τη Wall Street, καθώς οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τη Μεγάλη Παρασκευή. Ωστόσο, θα υπάρξουν αρκετά βασικά οικονομικά στοιχεία για τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις θέσεις εργασίας την Τρίτη, της έκθεσης ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες την Τετάρτη και της στενά παρακολουθούμενης μηνιαίας έκθεσης για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή.Από τη μεριά τους, οι αναλυτές της JPMorgan εκτιμούν ότι η αγορά βλέπει να έχει παρέλθει η τραπεζική κρίση. “Δεδομένης της ανάκαμψης των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, η αγορά φαίνεται να απομακρύνεται από την τραπεζική κρίση και να επιστρέφει στο μακροοικονομικό περιβάλλον συναλλαγών”, έγραψαν. “Η έλλειψη συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο δίνει πρόσθετη έμφαση στα στοιχεία του Απριλίου, καθώς ξεκινάμε την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σε λιγότερο από 2 εβδομάδες”.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομική δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέγραψε τον πέμπτο μήνα πτώσης τον Μάρτιο μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια επέκτασης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM). Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 46,3%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και την πανδημία του κορωνοϊού. Η πλειονότητα των βασικών δεικτών πέρασε περαιτέρω στο έδαφος της συρρίκνωσης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.Επίσης, οι κατασκευαστικές δαπάνες ανήλθαν στα 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, μειωμένες κατά 0,1% % σε σύγκριση με το αναθεωρημένο ποσοστό του προηγούμενου μήνα. Σε ετήσια βάση, ο αριθμός ήταν υψηλότερος κατά 5,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]