Καθοδικά κινείται το Bitcoin αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα αντιδρώντας στην αφνιαδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει σημαντικά την παραγωγή πετρελαίου. Ωστόσο τα ψηφιακά νομίσματα παραμένουν κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.

Η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει λιγότερο από 1% τις τελευταίες 24 ώρες και διαμορφώνεται στα 28.350 δολάρια. Στα επίπεδα που ξεπερνούν τα 28.000 δολάρια -τα οποία απέχουν από τα πρόσφατα υψηλά των 29.500 δολαρίων- το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται γύρω από το υψηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Ιούνιο, όταν επιταχύνθηκε το κραχ της κρυπτογράφησης. Από την αρχή της χρονιάς έχει καταγράψει κέρδη που ξεπερνούν το 70%.

Crypto:Το 37 δισ. δολάρια USDC εκτεθειμένο στην πτωχευμένη Silicon Valley Bank

Το Ether -το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα- σημείωσε πτώση που άγγιξε το 1% και παραμένει πάνω από τα 1.800 δολάρια. Η εικόνα στα μικρότερα κρυπτονομίσματα είναι μικτή. Το Cardano σημείωσε άνοδο 3% ενώ το Polygon κατέγραψε πτώση. Τα memecoins βρέθηκαν στο κόκκινο, με το Dogecoin να υποχωρεί κατά 5% και το Shiba κατά 3%.

Η σύνδεση των crytpo με τις μετοχές

Η ανοδική τάση που επικράτησε στην αγορά κρυπτογράφησης τροφοδοτήθηκε από την προσδοκία ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού και η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα θα ωθούσαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζας των ΗΠΑ να είναι πιο διαλλακτική στη νομισματική πολιτική, μετριάζοντας τις αυξήσεις των επιτοκίων και ενδεχομένως ακόμη και μειώνοντας τα επιτόκια φέτος. Ο πληθωρισμός σε υψηλά επίπεδα δεκαετιών ώθησε τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ασκώντας έντονη πίεση σε περιουσιακά στοιχεία ευαίσθητα στον κίνδυνο, όπως τα crypto και οι μετοχές, εξ ου και το Bitcoin συνδέεται περισσότερο με τον Dow Jones και τον S&P 500.

Η συσχέτιση με τις μετοχές και την έννοια του κινδύνου δίνει τον τόνο στις τιμές της αγοράς κρυπτογράφησης, παρά τις έντονες ρυθμιστικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Η πίεση που ασκείται στα crypto ως αποτέλεσμα της κίνησης του ΟΠΕΚ+ έρχεται εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών του πετρελαίου, η οποία απειλεί να ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις και θα μπορούσε να προκαλέσει πιο επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed. Αυτό θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για το Bitcoin.

Η μακροοικονομική εικόνα και η σύνδεση με το χρηματιστήριο για τα ψηφιακά νομίσματα, προετοιμάζουν το σκηνικό για το τέλος της εβδομάδας, όταν θα δημοσιευτεί η σημαντική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο. Μέχρι τότε, εκτός αν υπάρξουν σημαντικά απρόβλεπτα ρυθμιστικά σοκ, οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα συνεχίσουν να ταλαντεύονται παράλληλα με τις μετοχές εν μέσω κινήσεων στο ευρύτερο κλίμα κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto