Με φόρα…, όχι όμως συναλλακτική, διέσπασε το ελληνικό χρηματιστήριο την κοντινή αντίσταση των 1.060 μονάδων, καθώς συνέχισε για ακόμη μία συνεδρίαση το ανοδικό σερί καλύπτοντας σημαντικό από το χαμένο έδαφος του Μαρτίου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,29% στις 1.068,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 26 εκατ. ευρώ.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ήπια κέρδη

Σήμερα άρχισε και Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, με την αγορά ήδη να δείχνει ότι θα ρίξει ακόμη τους ήδη χαμηλούς συναλλακτικούς της ρυθμούς ενόψει και των σχετικών αργιών (η 7η και 10η του Απριλίου είναι επίσημες αργίες για το ΧΑ). Το θετικό είναι όμως ότι η αγορά συνέχισε την προσπάθεια επαναφοράς στην «κανονικότητα» μετά τον ταραχώδη Μάρτιο, ο οποίος στέρησε περίπου το 7% του γενικού δείκτη και το 18% του τραπεζικού. Όπως ακόμη και αυτό το πισωγύρισμα φαίνεται να ερμηνεύεται στη σφαίρα της αναμενόμενης διόρθωσης, ακόμη και αν η αφορμή που έγινε έχει αφήσει κάποιες επιφυλάξεις στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα.

Ο τραπεζικός κλάδος

Το επίσης θετικό είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος έδειξε να έχει επανέλθει το επίκεντρο των αγοραστών, επικουρώντας στην ύψωση των αναχωμάτων στην ούτως ή άλλως αναμενόμενη προεκλογική νευρικότητα. Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι η επενδυτική κοινότητα να κρατήσει στάση αναμονής και μια πιο επιλεκτική εστίαση σε μετοχές που έχουν ισχυρή κερδοφορία και δεν επηρεάζεται σημαντικά από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Απρίλιος θα «χρωματιστεί» όπως είναι αναμενόμενο από τις προεκλογικές ισορροπίες, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να αλλάζει τα δεδομένα. Άλλωστε και η JP Morgan μίλησε για κίνδυνο αστάθειας στην αγορά έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας στις 21 Μαΐου, αλλά προέβλεψε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει είτε κυβέρνηση πλειοψηφίας είτε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές και θα συνεχίσει να ακολουθεί την τρέχουσα ατζέντα πολιτικής.

Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς ξεχώρισε με το +5,91%, ενώ ισχυρά ήταν τα κέρδη σε Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια. Σημαντική ήταν και η άνοδος σε ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Εθνική, Eurobank, Quest, Σαράντης και ΔΕΗ, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo και Ελλάκτωρ. Πτωτικά έκλεισαν οι Autohellas, Βιοχάλκο, Λάμδα και Τιτάν, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση σε Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών