Σε  2.000 περικοπές θέσεων εργασίας σε πέντε αποθήκες μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι πελάτες της οι οποίοι κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου αναμένεται να προχωρήσει η μεγάλη αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διοίκησή της σε εποπτικούς φορείς, οι περισσότερες αφορούν κέντρο στο Τέξας.

«Σφαγή» δίχως τέλος: Ποιες big tech και τιτάνες της Wall Street έχουν κάνει απολύσεις

Πολλές μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενες ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσαν από πέρυσι κύμα απολύσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η Walmart συρρικνώνει το εργατικό της δυναμικό καθώς πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου αναμένουν σχεδόν σταθερές ή φθίνουσες πωλήσεις.

Ο ανταγωνιστής της Walmart στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Amazon προχώρησε σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών η οποία ανακοίνωσε ακόμη 9.000 απολύσεις, πέραν των 18.000 που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς η κάμψη των καταναλωτικών δαπανών αναγκάζει τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing σε μείωση προσωπικού.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κυρίως εργάτες αποθήκης και μεταφορών. Οι πρόσφατες περικοπές θέσεων εργασίας της Amazon στοχεύουν σε καλύτερα αμειβόμενους ρόλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή