Οι απολύσεις της Amazon.com θα αυξηθούν τώρα σε περισσότερες από 18.000 θέσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση του εργατικού δυναμικού που είχε προαναγγελθεί, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andy Jassy,  σε σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό την Τετάρτη.

Πρόσθεσε δε, ότι οι αποφάσεις απόλυσης, τις οποίες θα ανακοινώσει η Amazon από τις 18 Ιανουαρίου, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τους οργανισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου και ανθρώπινων πόρων της εταιρείας.

Οι περικοπές ανέρχονται στο 6% του εταιρικού εργατικού δυναμικού της Amazon, που ανέρχεται σε περίπου 300.000 ανθρώπους, και αντιπροσωπεύουν μια σημαντική στροφή στην πολιτική του λιανεμπορικού κολοσσού ο οποίος πρόσφατα διπλασίασε το βασικό ανώτατο όριο αμοιβών για να προσελκύσει περισσότερα ταλέντα.

Amazon: Στον βρετανικό απεργιακό κλοιό ο τεχνολογικός γίγαντας

Αβεβαιότητα

Η Amazon έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της αποθήκης, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη της Αμερικής μετά την Walmart Inc.

Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 2% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

Ο Jassy είπε στο σημείωμα ότι ο ετήσιος προγραμματισμός «ήταν πιο δύσκολος δεδομένης της αβέβαιης οικονομίας και ότι προσλάβαμε γρήγορα τα τελευταία αρκετά χρόνια».

Η Amazon έχει προετοιμαστεί για πιθανή βραδύτερη ανάπτυξη, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να περικόψουν τις δαπάνες και η τιμή της μετοχής της μειώθηκε στο μισό τον περασμένο χρόνο.

Στην τεχνολογική βιομηχανία ανακοινώθηκαν το 2022 περισσότερες από 150.000 απολύσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Layoffs.fyi, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται. Η Salesforce Inc δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 10% του προσωπικού, το οποίο αριθμούσε σχεδόν 8.000 στις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή