Ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι συμβούλεψε τους πολίτες να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, τονίζοντας ότι το αρνί είναι φθηνότερο από το βόειο κρέας και ταιριάζει καλύτερα στη γεωγραφία της Τουρκίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι γευστικοί κάλυκες της Τουρκίας έχουν εξελιχθεί, είπε, προσθέτοντας ότι οι νέοι έχουν αναπτύξει μια απέχθεια για το αρνί λόγω της μυρωδιάς του.

Εκλογές στην Τουρκία: Οι τρεις αντίπαλοι του Ερντογάν

Πληρώνουν χρυσό το μοσχάρι

«Το αρνί είναι φθηνότερο από το βοδινό, αλλά δεν ευνοείται», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Haber Global TV αργά την Τρίτη. Η κατανάλωση αρνιού πρέπει να ενθαρρυνθεί, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός βλέπει απότομη πτώση του πληθωρισμού τον επόμενο μήνα.

Εκτός από τους καταναλωτές, οι αυξανόμενες τιμές του κρέατος έχουν γίνει επίσης πονοκέφαλος για τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Οι τιμές του βοείου κρέατος αυξήθηκαν κατά 20% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η κεντρική τράπεζα ανέφερε το κόκκινο και τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος ως τους κύριους λόγους πίσω από τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων.

Υποχωρεί ο πληθωρισμός αλλά…

Στο 50,51% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Μάρτιο, καταγράφοντας χαμηλό 14 μηνών.

Ο πληθωρισμός στη Τουρκία άρχισε να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη μετά τη νομισματική κρίση στα τέλη του 2021 φτάνοντας στο υψηλό 24 ετών του 85,51% τον Οκτώβριο του 2022. Το Δεκέμβριο υποχώρησε απότομα και τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 57,7%.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οικονομολόγοι έχουν δηλώσει ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της στέγασης, θα μειωθούν τους επόμενους μήνες πολύ λιγότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως λόγω των διαταραχών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή