Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να πιέζει τις δραστηριότητες του αμερικανικού κολοσσού του λιανικού εμπορίου, Walmart, καθώς η εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να βάλει «φρένο» στις προσλήψεις ενώ παράλληλα αναπτύσσει την τεχνολογία αυτοματισμού στα καταστήματά της, επιλογή που φέρνει και πολλές απολύσεις.

«Πιστεύουμε, με την πάροδο του χρόνου, ότι ο αριθμός των συνεργατών μας θα αυξηθεί, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν, καθώς συμπληρώνουμε την ανάπτυξη του έμψυχου δυναμικού μας με την τεχνολογία και την αυτοματοποίηση», δήλωσε ο CFO John David Rainey στη συνάντηση επενδυτών της εταιρείας στην Τάμπα της Φλόριντα.

Όπως εκτιμά η Walmart, ο πληθωρισμός συνεχίζει να επηρεάζει τις δραστηριότητές της, καθώς οι καταναλωτές προσθέτουν περισσότερα είδη παντοπωλείου, τα οποία έχουν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, στα καρότσια τους έναντι ενδυμάτων και οικιακών αγαθών, που κατά βάση παρουσιάζουν υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

ΗΠΑ: Η Walmart καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας

Αυτοματισμοί μετά… απολύσεων

Τα σχόλια του Rainey έρχονται αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περίπου τα δύο τρίτα των καταστημάτων της θα εξυπηρετούνται με αυτοματισμούς εντός τριών ετών, γεγονός που θα μειώσει το κόστος επεξεργασίας ενός πακέτου κατά 20%. Παράλληλα, η εταιρεία θα προβεί σε  2.000 περικοπές θέσεων εργασίας σε πέντε αποθήκες μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι πελάτες της οι οποίοι κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διοίκησή της σε εποπτικούς φορείς, οι περισσότερες αφορούν κέντρο στο Τέξας.

Τα συστήματα αυτοματισμού θα βοηθήσουν επίσης την εταιρεία να αποτρέψει τη συσσώρευση αποθεμάτων, κάτι που συνέβη πέρυσι, όταν οι τιμές των τροφίμων και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν απότομα και οι καταναλωτές μείωσαν τις άλλες αγορές τους.

Η αυτοματοποίηση «θα μας φέρει πιο κοντά από ποτέ στη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων μας», δήλωσε ο CEO Doug McMillon.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει περισσότερα από 5.000 καταστήματα στις Η.Π.Α., διατήρησε επίσης την τελευταία πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος και για τρία έως πέντε χρόνια, με βάση την οποία οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 4% και τα λειτουργικά έσοδα πάνω από 4% .

Ο Rainey είπε ότι η Walmart βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής καθώς οι επενδύσεις που κάνει σε εναλλακτικές ροές εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και των προγραμμάτων μελών, θα αρχίσουν να συνεισφέρουν υψηλότερα στην κερδοφορία τα επόμενα πέντε χρόνια σε σύγκριση με τον πυρήνα της λιανικής της.

«(Με τις επενδύσεις) Πιστεύουμε ότι η ευκαιρία για αύξηση των λειτουργικών εσόδων τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια θα μπορούσε να είναι καλύτερη από ό,τι έχουμε περιγράψει», κατέληξε ο CFO της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή