Στην αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού φορτηγού Courier προχώρησε την Πέμπτη η Ford, στοχεύοντας να αποκτήσει επιχειρηματικούς πελάτες στην Ευρώπη και να πρωτοστατήσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις ηλεκτροκίνησης, όπως η Arrival SA, σύμφωνα με το Reuters.

Το ηλεκτρικό Courier είναι μέρος μιας ανανεωμένης σειράς μικρότερων εμπορικών βαν για την ευρωπαϊκή αγορά που θα περιλαμβάνει επίσης μοντέλα βενζίνης και ντίζελ, όπως ανέφερε η Ford. Τα νέα φορτηγά Courier είναι 25% μεγαλύτερα από το τρέχον μοντέλο και θα μεταφέρουν βαρύτερα φορτία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ford Pro Ted Cannis σε συνέντευξή του.

Ford: Επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών

Στοχεύει στην ευρωπαϊκή αγορά

Η κίνηση αυτή στοχεύει στους ευρωπαίους εμπορικούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε πόλεις, όπως το Παρίσι, όπου οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν την απαγόρευση των οχημάτων εσωτερικής καύσης από τα κέντρα των πόλεων, είπε ο Cannis. Το ηλεκτρικό Courier θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο,  όπως είπε ο Cannis, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν στρέφονται προς τα ηλεκτρικά οχήματα με τον ίδιο ρυθμό. «Χώρα με χώρα, είναι δραματικά διαφορετικό», δήλωσε.

Το κίνητρο του νόμου Μπάιντεν

Επιπλέον, ο Cannis ανέφερε ότι η Ford αναμένει ότι πολλοί εμπορικοί πελάτες των ΗΠΑ θα οδηγηθούν στην αγορά ηλεκτρικών φορτηγών Transit λόγω του ισχυρού κινήτρου της έκπτωσης 7.500 δολαρίων του νόμου Μπάιντεν. Οι νέοι κανόνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μειώσουν την έκπτωση φόρου για τους λιανικούς αγοραστές ηλεκτρικών φορτηγών Transit στα 3.750 δολάρια από τις 18 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Ford την Τετάρτη.

Η Ford συνεργάζεται με την λογιστική εταιρεία Ernst & Young για να συμβουλεύσει τους εμπορικούς πελάτες των ΗΠΑ σχετικά με το εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις φόρου 7.500 δολαρίων βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green