Tην κατασκευή 9.400 ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Rivian.

Συνολικά, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε έλαχιστα λιγότερα από 8.000 EVs στους πελάτες της, σύμφωνα με το CNBC.

Ηλεκτροκίνηση: Έκρηξη παραδόσεων της Li Auto στο α΄ τρίμηνο, αύξηση κατά 66%

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτωνανέφερε ότι οι παραδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες και ότι παραμένει σε καλό δρόμο για την παραγωγή 50.000 EVs το 2023.

Συγκεκριμένα, παρήγαγε 9.395 EVs και παρέδωσε 7.946 οχήματα στους πελάτες μέχρι το τέλος του τριμήνου.  Οι αναλυτές της Wall Street που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση από το FactSet ανέμεναν ότι η Rivian θα παραδώσει περίπου 8.000 οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο.

Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζει το pickup R1T, το R1S SUV και μια σειρά ηλεκτρικών φορτηγών παράδοσης για την Amazonστο εργοστάσιό της στο Normal του Ιλινόις.

Η Rivian θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο των αγορών των ΗΠΑ στις 9 Μαΐου.

Η Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παρέδωσε 422.875 αυτοκίνητα παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ρεκόρ μετά τη μείωση των τιμών για την καταπολέμηση των αυξανόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία παρήγαγε 440.808 οχήματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι 432.513 αναλυτές. Στην τελευταία κλήση κερδών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Iλον Μασκ ανέφερε ότι η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει 1,8 έως 2 εκατομμύρια οχήματα φέτος.

Οι παραδόσεις αυξήθηκαν μεν κατά 36% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αλλά οι προσδοκίες της εταιρείας φτάνουν το 50% για το 2023.

Η Tesla μείωσε τις τιμές στις αρχές του έτους για να ενισχύσει τη ζήτηση αφού οι παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου του 2022 απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green