Το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών play-offs για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ τη σεζόν 1997/98 δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ιστοσελίδα του, η τιμή εκκίνησης για το ζευγάρι Nike Air Jordan το οποίο είναι υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Τζόρνταν είναι στο 1,8 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τελική τιμή απόκτησης μπορεί να φθάσει από τα 2 έως τα 4 εκατ. δολάρια.

Το προσφερόμενο ζευγάρι αποτελεί μέρος μιας δημοπρασίας η οποία θα διεξαχθεί σε δύο μέρη και θα έχει αθλητικό εξοπλισμό από μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες.

Το ένα μέρος της δημοπρασίας με την ονομασία Victoriam είναι αποκλειστικά για το ζευγάρι παπούτσια του Air Jordan.

Το δεύτερο μέρος έχει μεταξύ άλλων ρούχα ή υποδήματα από μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες.

Για παράδειγμα από τον Πελέ, καθώς δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης 90.000 δολάρια η φανέλα της Νιου Γιορκ Κόσμος με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο αμερικανικό πρωτάθλημα στις 15 Ιουνίου 1975 στην ισοπαλία 2-2 με τους Ντάλας Τορνέιντο, όπου πέτυχε ένα γκολ και έδωσε την ασίστ στο άλλο γκολ της ομάδας του.

Ακόμη προσφέεται το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Ράφαελ Ναδάλ στον ημιτελικό του Ουίμπλεντον το 2011.

Επίσης το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Ρότζερ Φέντερερ στο πρώτο του παιχνίδι στο Όπεν της Γαλλίας το 2011 με την υπογραφή του.


Ξεχωρίζει επίσης η φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς που φορούσε στο ζέσταμα ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ στο παιχνίδι που σημείωσε 81 πόντους στις 22 Ιανουαρίου 2006 στη νίκη της ομάδας του επί των Τορόντο Ράπτορς με 122-104.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι