Η Τράπεζα του Καναδά (Bank of Canada) αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιό της σταθερό στο 4,5% την Τετάρτη, καθλώς ο αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων “φιλτράρεται” από την οικονομία και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Η κίνηση της τράπεζας ήταν ευρέως αναμενόμενη από τους οικονομολόγους, καθώς είχε διαμηνύσει την πρόθεσή της να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων, τα οποία κατέγραψαν οκτώ φορές αλυξηση μεταξύ Μαρτίου 2022 και Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Goldman Sachs: Προβλέπει… φρένο στην αύξηση επιτοκίων από Fed τον Ιούνιο

«Tα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν περιοριστικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί η πτώση του πληθωρισμού στον στόχο 2% που έχει θέσει η Τράπεζα του Καναδά», δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Τιφ Μακλέμ.

Ο Μακλέμ, μιλώντας μετά την ανακοίνωση της BoC ότι διατηρεί το βασικό της επιτόκιο στο 4,50%, τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας συζήτησε σχετικά με το κατά πόσον τα επιτόκια είχαν αυξηθεί αρκετά.

Πρόσθεσε ότι ενώ η BoC με τις αποφάσεις της οδήγησε σε υποχώρηση τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι ο στόχος της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας δεν ολοκληρώθηκε.

«Εξετάσαμε την πιθανότητα ότι η πολιτική των επιτοκίων μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει περιοριστική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%», κατέληξε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή