Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των πρώτων φυσικών καταστημάτων της Apple στην Ινδία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χώρας για το μέλλον της εταιρείας τεχνολογίας στις πωλήσεις και την κατασκευή iPhone.

Ο αμερικανικός κολοσσός θα ανοίξει κατάστημα στη Βομβάη στις 18 Απριλίου και στην πρωτεύουσα της Ινδίας Δελχί στις 20 Απριλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ενδέχεται να ταξιδέψει στην Ινδία για να βρίσκεται στα εγκαίνια, με την κίνηση αυτή να αποτελεί μήνυμα επιβράβευσης στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η Dior πάει Ινδία – Η νέα επένδυση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Το ταξίδι του Κουκ, σχεδόν 7 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη στην Ινδία, πραγματοποιείται καθώς η Apple προσπαθεί να ενισχύσει τις λιανικές πωλήσεις των προϊόντων της και την παραγωγική της δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο.

Η Apple ενισχύει την είσοδό της στην ινδική αγορά, η οποία κυριαρχείται από smartphone χαμηλού έως μεσαίου κόστους από εταιρείες όπως η Samsung και η Xiaomi. Οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν κατά 16% από έτος σε έτος το 2022 και η Apple ήταν ο νούμερο ένα παίκτης στο premium τμήμα της αγοράς, που είναι τηλέφωνα άνω των 365 δολαρίων, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Ενώ μόλις τώρα θα ανοίξει την πρώτη φυσική τοποθεσία λιανικής στην Ινδία, η εταιρεία έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εκεί από το 2020.

«Αισιόδοξος για την Ινδία»

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Ινδία», είπε ο Κουκ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης για τα κέρδη Φεβρουαρίου, όταν ο τεχνολογικός γίγαντας κατέγραψε έσοδα ρεκόρ iPhone στην Ινδία, ενώ ο αριθμός των περιφερειακών χρηστών iPhone αυξήθηκε σε διψήφια νούμερα.

Το λιανικό εμπόριο είναι μόνο ένα βήμα. Στον κατασκευαστικό τομέα, η Apple άρχισε να συναρμολογεί το κορυφαίο iPhone 14 στην Ινδία πέρυσι — την πρώτη φορά που η εταιρεία παρήγαγε την τελευταία της συσκευή στη χώρα, τόσο κοντά στην αρχική της κυκλοφορία. Ο Piyush Goyal, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει το 25% όλων των iPhone της στην Ινδία.

Η ώθηση στην κατασκευή στην Ινδία έρχεται καθώς η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος των iPhone. Οι αστάθειες στην Κίνα αποκαλύφθηκαν πέρυσι, αφού η παραγωγή διακόπηκε από το ξέσπασμα του COVID-19 και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα