Σε μια τυχαία ανακάλυψη έπεσε ένας προγραμματιστής και συγγραφέας κι ενώ προσπαθούσε να διορθώσει ένα πρόβλημα στον εκτυπωτή του.

Συγκεκριμένα ο Άντι Μπάιο ανακάλυψε ότι στο υπολογιστή του Mac της Apple υπήρχε ένα αρχείο στο βοηθητικό πρόγραμμα για φωτογραφίες MacOS Image Capture ως δείγμα για εκτύπωση.

Το περίεργο δεν είναι όμως αυτό καθώς συνηθίζεται να υπάρχουν δείγματα εγγράφων ή εικόνων προκειμένου οι χρήστες να ελέγχουν την ακρίβεια και την ποιότητα των εκτυπώσεών τους. Το περίεργο ήταν ότι το εν λόγω αρχείο ήταν η λεγόμενη Λευκή Βίβλος για το Bitcoin «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System», ένα μανιφέστο για το κρυπτονόμισμα το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 από τον Σατόσι Νακαμότο. Τον άνθρωπο που κανείς έως σήμερα δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και από πολλούς θεωρείται ο εφευρέτης του Bitcoin.

Συγκλονισμένος ο Μπάιο από την αποκάλυψή του θέλησε να εξετάσει εάν επρόκειτο για ένα τυχαίο λάθος και η έρευνα του τον άφησε ακόμη περισσότερο έκπληκτο: από το 2018 σε κάθε έκδοση του λειτουργικού για τους υπολογιστές Mac υπάρχει το προαναφερόμενο αρχείο.

Όπως ήταν λογικό οι θεωρίες συνομωσίας ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια: οι περισσότερες κάνουν λόγο ότι πίσω από το πρώτο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κρύβεται ο αείμνηστος και εκ των ιδρυτών της Apple Στιβ Τζόμπς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ταυτότητα του Σακαμότο παραμένει άγνωστη, ενώ σύμφωνα με το P2P Foundation στις 5 Απριλίου έγινε 48 ετών.
Πώς θα βρείτε το περιβόητο αρχείο

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Μπάιο για να βρουν οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Terminal και να πληκτρολογήσουν την ακόλουθη εντολή:
open /System/Library/Image\

Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Σε όσους χρησιμοποιούν το λειτουργικό macOS 10.14 ή μεταγενέστερη έκδοση, το έγγραφο θα πρέπει να ανοίξει αμέσως στην Προεπισκόπηση (Preview) ως αρχείο PDF.

Δείτε ολόκληρη τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin εδώ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto