Ακάθεκτο συνεχίζει το ανοδικό σερί στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε την ένατη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να παραμένει ενεργό, απορροφώντας τις ουκ ολίγες πιέσεις που δέχτηκε. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.095,91 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να  φτάνει στα 102 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ κατάφερε σήμερα να απορροφήσει τις πιέσεις σε αρκετούς τίτλους του και να αφήσει ανέπαφο το ανοδικό του σερί, ενώ έχει καταφέρει να κάνει μια καλή αντίδραση από τις 29 Μαρτίου, δικαιολογώντας και τις όποιες διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται ανά διαστήματα. Όσο μάλιστα ο δείκτης μένει πάνω από τις 1.075 μονάδες, όλα τα σενάρια για υψηλότερα επίπεδα είναι ανοιχτά. Άλλωστε, είναι κοινός τόπος συζητήσεων ότι οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν θετική έκβαση για την 21η Απριλίου, ελέω αναβάθμισης.

Θετική η Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Εκπληξη ο τζίρος

Επίσης, έχει καταφέρει να εκπλήξει με τον τζίρο που εμφανίζει από χτες, σε μια εβδομάδα μάλιστα που παραδοσιακά οι ρυθμοί πέφτουν. Και όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, το στοιχείο αυτό δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά για τα σενάρια, τόσο τα εκλογικά όσο και τα περί αναβάθμισης, που υπάρχουν, με πολλούς να εκτιμούν ότι προεξοφλούνται τα θετικά εξ αυτών.

Πάντως η Société Générale θεωρεί απίθανη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, ανοίγει και πάλι το trade των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών με σκοπό να είναι προετοιμασμένη ακόμη και για ενδεχόμενη έκπληξη από την S&P την επόμενη Παρασκευή στις 21 Απριλίου,  εάν αποτελέσει τον πρώτο οίκο που θα βάλει την Ελλάδα στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας. Ο οίκος θεωρεί πως πιο πιθανό σενάριο, λόγω και των εκλογών, είναι η αναβάθμιση αυτή να έρθει στο τέλος του 2023 με αρχές του 2024, ωστόσο…κρατάει ανοιχτή την πιθανότητα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, της ανόδου ηγήθηκαν οι Autohellas, Jumbo, Titan, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Εθνική. Από την άλλη, η Motor Oil πιέστηκε και έκλεισε στο -3,28% μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΟΛΠ, Λάμδα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Quest και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο Σαράντης έχασε 2,19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών