Στη ζώνη των 1.100 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντηρεί τον ανοδικό του ρυθμό, αλλά οι αγοραστικές κινήσεις γίνονται όλο και πιο «βαριές» μετά από 9 ημέρες ανόδου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 1.100,92 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Κόντρα στην «παράδοση» των υποτονικών συναλλαγών και της μικρής διακύμανσης κινήθηκε αυτήν την εβδομάδα το ΧΑ, το οποίο όχι μόνο κατάφερε να σημειώσει κέρδη, αλλά αυτά συνοδεύτηκαν με ισχυρό τζίρο, στοιχεία που συνήθως δεν συμβαίνουν εν μέσω αργιών. Ούτε άλλωστε εν μέσω ενός περιβάλλοντος με αυξημένη εκλογική αβεβαιότητα, όπως είναι αυτό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και προφανώς θα συντηρηθεί μέχρι και την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Βέβαια το ανοδικό σερί, που ήδη έχει προσθέσει πάνω 100 μονάδες στον γενικό δείκτη, δεν σημαίνει ότι οι εκλογικές ισορροπίες δεν παρακολουθούνται στενά από την αγορά. Και μπορούν να αλλάξουν το κλίμα ανά πάσα στιγμή και να πυροδοτήσουν μια διόρθωση, οι πιθανότητες της οποίας αυξάνονται, ακόμη και ως τεχνική αναπροσαρμογή.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Quest, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν συντηρούν τον ανοδικό ρυθμό, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Ελλάκτωρ Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Autohellas, Λάμδα, ΕΛΧΑ και Πειραιώς. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Βιοχάλκο, Εθνική και Πειραιώς, ενώ κατεύθυνση αναζητούν οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Alpha Bank, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών