Σε ολίγους τίτλους περιορίζεται η διόρθωση και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως καταφέρνει να συντηρεί το θετικό του πρόσημο και να οδεύει προς την δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο  γενικός δείκτης  σημειώνει κέρδη 0,35% στις 1.099,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη σήμερα, ενόψει και των νέων αργιών στην ελληνική αγορά, αύριο, Παρασκευή, και τη Δευτέρα. Ωστόσο, αυτό που ικανοποιεί είναι ότι η αγορά δεν δείχνει να χάνει την ανοδική της τροχιά, η οποία ήδη μετρά εννέα συνεδριάσεις.

Σε αυτήν την εικόνα, αρκετοί τίτλοι βρίσκονται στη διαδικασία της εναλλαγής των προσήμων, διορθώνοντας εσωτερικά ανά διαστήματα χωρίς να διαταράσσουν την ανοδική πορεία της αγοράς. Έτσι, ο Απρίλιος είναι πέρα για πέρα θετικός, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται και πάλι στη ζώνη των 1.100 μονάδων, εδραιώνοντας αφενός την παραμονή σε τετραψήφια νούμερα, απομακρυνόμενοι δε από την κινδυνολογία περί υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Jumbo, Eurobank, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή στηρίζουν την ανοδική κίνηση, ενώ θετικά κινούνται οι Τιτάν, Coca Cola, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Quest, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Εθνική. Αρνητικά, από την άλλη, κινούνται οι Βιοχάλκο, Autohellas, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ, με τις Aegean και Motor Oil να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών