Ο κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus έφτασε και πάλι σε αξία τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχε υποστεί το 2020, κατά την περίοδο της πανδημίας, με την επιβολή γενικευμένων lockdown και την διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών σχεδόν σε όλον τον πλανήτη.

Η ταχεία ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια ανέτρεψε τα δεδομένα υπέρ της εταιρείας που βλέπει το βιβλίο παραγγελιών της για κατασκευή νέων αεροσκαφών διαρκώς να «φουσκώνει».

Boeing: Eξετάζει την αύξηση της παραγωγής των τζετ 737

Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας είχε κεφαλαιοποίηση άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τελευταία φορά στις πρώτες εβδομάδες του 2020, μετά την οποία οι μετοχές υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου πτώση καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα lockdown ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρείες να σταθμεύσουν τα αεροπλάνα τους και η Airbus να μειώσει την παραγωγή.

Ενώ η Airbus έχει προβλέψει υψηλότερες παραδόσεις για φέτος, οι ελλείψεις ανταλλακτικών την ανάγκασαν να επιβραδύνει τη φιλόδοξη αύξηση της παραγωγής αεροσκαφών μονού διαδρόμου της κατηγορίας A320, που έχει και τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής αεροσκαφών αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 6 δισεκατομμυρία ευρώ φέτος, σε σύγκριση με 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή