Tην αύξηση της παραγωγής των τζετ 737 σε μηνιαίο ρυθμό 38 αεροπλάνων, σχεδιάζει η Boeing μέχρι τα μέσα του έτους, μήνες νωρίτερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αμερικανική εταιρεία έχει ενημερώσει τους πελάτες για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή της, ενώ προσλαμβάνει και εκπαιδεύει εργαζομένους για να υποστηρίξει τον ταχύτερο ρυθμό κατασκευής.

Αερομεταφορές: Προβλήματα σε όλη την Ευρώπη ενόψει Πάσχα

Ο στόχος

Η επιτάχυνση της κατασκευής και των παραδόσεων του 737 Max  θα μπορούσε να επιτρέψει στην Boeing να φτάσει τον στόχο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετήσιων ταμειακών ροών έως το 2025 ή το 2026, χωρίς να εγκαταλείψει μερίδιο αγοράς στην ανταγωνιστική Airbus .

Οι μετοχές κινούνται ανοδικά, μετά την είδηση ​​της αύξησης της παραγωγής. Η μετοχή κερδίζει συνολικά 10% φέτος.

Η Boeing εργάστηκε τον περασμένο χρόνο για να δημιουργήσει μια σταθερή ροή παραγωγής τζετ από ένα εργοστάσιο στο Ρέντον της Ουάσιγκτον, με μηνιαίο ρυθμό 31 αεριωθούμενων αεροσκαφών. Ο κατασκευαστής αντιμετώπισε ελλείψεις κινητήρων, εξοπλισμού καμπίνας και επιτάχυνε τις νέες προσλήψεις μετά από χρόνια που ο κλάδος ήταν «πεσμένος». λόγω της πανδημίας Covid.

Η αύξηση της παραγωγής εξαρτάται από το πόσο οι προμηθευτές της εταιρείας θα συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την εξομάλυνση των δυσλειτουργιών στα δικά τους εργοστάσια.

Αύξηση παραδόσεων

Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων με έδρα το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια αναμένεται να αναφέρει αύξηση στις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ανακοινώσει τις παραδόσεις του Μαρτίου.

Η Boeing παρέδωσε περίπου 53 αεροπλάνα Max τον προηγούμενο μήνα και συνολικά 130 αεροσκάφη το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με πρόβλεψη της αναλύτριας της Jefferies LLC, Sheila Kahyaoglu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή