Ένα νέο πρόβλημα γεννά στις ΗΠΑ η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για το κύμα κλοπών οικιακών φορτιστών EV, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ολόκληροι σταθμοί φόρτισης, τοποθετημένοι σε ιδιόκτητους χώρους, εν μία νυκτί «κάνουν φτερά».

Ηλεκτροκίνηση: Κερδίζει δυναμική αλλά δεν είναι προσβάσιμη σε όλους

Όπως επισημαίνει η αμερικανική SUN, εκτός από τους ιδιωτικούς φορτιστές, στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και δημόσιοι σταθμοί φόρτισης. Και αυτό γιατί ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλων πολύτιμων μετάλλων. Εάν μάλιστα τα σχέδια για ακόμα πιο γρήγορη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ ευοδωθούν, το ζήτημα των κλοπών αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις αμερικανικές αρχές.

Πλήγμα για την ηλεκτροκίνηση

Πέραν του κόστους, ενδεχομένη συστηματοποίηση των κλοπών ιδιωτικών σταθμών φόρτισης ενδέχεται να καταστήσει ασύμφορη στην πράξη την ηλεκτροκίνηση, καθώς τα οχήματα θα παραμένουν ακινητοποιημένα στα γκαράζ αφού οι μπαταρίες τους θα είναι άδειες.

Όσο για τους δημόσιους φορτιστές, η στοχοποίησή τους θα μπορούσε να πλήξει την ικανότητα των ιδιοκτητών EV να πραγματοποιούν μεγάλα ταξίδια με τα οχήματά τους, αφού θα μπορούσαν να ξεμείνουν από ενέργεια στο μέσο ενός ταξιδιού.

Σε κάθε περίπτωση, η «στροφή» προς τις κλοπές εξοπλισμού ηλεκτροκίνησης είναι ενδεικτική της ικανότητας προσαρμογής ανθρώπων με παραβατική συμπεριφορά στις νέες συνθήκες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης