Η Κίνα και η Βραζιλία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας για τη συνέχιση της συνεργασίας στους ημιαγωγούς, καθώς η Μπραζίλια ενισχύει τους δεσμούς με το Πεκίνο σε τομείς ευαίσθητης τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα συναντήθηκε με τον Κινέζο ηγέτη Σι Ζινπινγκ και οι κυβερνήσεις τους υπέγραψαν 15 συμφωνίες ή μνημόνια συνεργασίας που περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός έκτου δορυφόρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του Αμαζονίου, και την ανάπτυξη τεχνολογίας για τις τηλεπικοινωνίες 5G, το Διαδίκτυο και την κυβερνοασφάλεια.

Συνεργασία Intel-ARM στη συμβατότητα κατασκευής ημιαγωγών

Ο «πόλεμος» της τεχνολογίας

Η τεχνολογία είναι ένα κομβικό σημείο για τις σχέσεις της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απαγορεύσει τα κινεζικά προϊόντα για λόγους ασφαλείας. Η Βραζιλία, ωστόσο, ενδιαφέρεται να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, ακόμη και με τη δυσπιστία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να τη σταματήσει να αγοράζει εξοπλισμό 5G από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei Technologies.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Λούλα, Σέλσο Αμορίμ, είπε ότι η Βραζιλία δεν θα ασκήσει βέτο στην εγκατάσταση κινεζικού εργοστασίου ημιαγωγών στη Βραζιλία και ενδιαφέρεται να αναπτύξει σχετική τεχνολογία σε συνεργασία με την Κίνα.

Στο πλαίσιο των μνημονίων, η Κίνα και η Βραζιλία συμφώνησαν να «διερευνήσουν μηχανισμούς για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας στην επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και τη βιομηχανική καινοτομία». Αυτό θα συνεπαγόταν κοινές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ανταλλαγή επιστημόνων και επιστημονικών εργασιών.

Την Πέμπτη, ο Λούλα επισκέφτηκε το ερευνητικό κέντρο της Huawei στη Σαγκάη και ενημερώθηκε για την τεχνολογία της, δοκιμάζοντας επίσης την μάσκα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ