Ο Τζες Στάλεϊ θα ανακρίνει ενόρκως το πρώην αφεντικό του Τζέιμι Ντίμον, καθώς το κάποτε στέλεχος της JPMorgan και πρώην CEO της Barclays υπερασπίζεται τις κατηγορίες για συμμετοχή στα σεξουαλικά εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Στάλεϊ, ο οποίος εργάστηκε στην JPMorgan για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και ήταν για μια περίοδο προσωπικός τραπεζίτης του Eπστάιν, μηνύθηκε από την αμερικανική τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Ντίμον (JP Morgan): Προειδοποιεί για ακριβότερα επιτόκια

Η JPMorgan υποστηρίζει ότι ο Στάλεϊ είναι υπεύθυνος για οποιεσδήποτε ζημίες μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει σε αγωγές που υποβλήθηκαν από ένα υποτιθέμενο θύμα του Επστάιν.

Ο δικαστής Jed Rakoff, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση, είπε την Τρίτη στον μακροχρόνιο διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον να αφιερώσει δύο ημέρες για μια ένορκη κατάθεση.

Θα ανακριθεί για πέντε ώρες από τον συνήγορο του θύματος Έπσταϊν, μετά την οποία η ομάδα του Στάλεϊ θα έχει δύο ώρες για να ανακρίνει τον Ντίμον. Ο Στάλεϊ έχει από καιρό αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και η JPMorgan έχει περιγράψει τις αγωγές ως «ανάξιες».

Το στόρι

Εν τω μεταξύ, οι μέτοχοι θα επωγεληθούν από  την επερχόμενη ετήσια συνεδρίαση της Barclays για να ρωτήσουν το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την υποστήριξή του στον Σάλεϊ, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της που οι διευθυντές συνέχισαν να υποστηρίζουν παρά τις αποκαλύψεις για τη στενή του φιλία με τον Επστάιν.

Ο Στάλεϊ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος για σχεδόν έξι χρόνια πριν παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2021, όταν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν τα προκαταρκτικά ευρήματα μιας έρευνας για το εάν ήταν αρκετά διαφανής σχετικά με τη φύση της σχέσης του με τον Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019.

Εκείνη την εποχή, το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι ήταν «απογοητευμένο με αυτό το αποτέλεσμα» και επέτρεψε στον Σάλεϊ να φύγει με 2,4 εκατομμύρια λίρες και σημαντικά έξοδα μετεγκατάστασης, κάτι στο οποίο ορισμένοι κορυφαίοι επενδυτές αντιτάχθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή