Υψηλή κερδοφορία ανέφερε την Τρίτη η Bank of America, παρά της αναταραχή της αγοράς μετά την κατάρρευση της SVB, κυρίως χάρη στα υψηλά επιτόκια, όπως αναφέρουν οι Financoal Times.

Τα κέρδη της BofA αυξήθηκαν 15% από πέρυσι στα 8,2 δισ. δολάρια, ή 94 σεντς ανά μετοχή, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών ότι τα τριμηνιαία κέρδη της θα μειώνονταν.

Goldman Sachs: Μειωμένα κέρδη το α’ τρίμηνο

Ισχυρά αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πώς η δεκαετής δέσμευση της εταιρείας μας για υπεύθυνη ανάπτυξη βοήθησε στην παροχή σταθερότητας σε μεταβαλλόμενα οικονομικά περιβάλλοντα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BofA, Brian Moynihan.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της BofA και άλλων μεγάλων τραπεζών υπογραμμίζουν πώς οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 βελτίωσαν την ανθεκτικότητα των μεγαλύτερων δανειστών των ΗΠΑ. Οι μετοχές της BofA σημείωσαν άνοδο 2 τοις εκατό πριν από τη διαπραγμάτευση.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, επωφελήθηκε από υψηλότερα επιτόκια, καθώς και από την άνοδο των συναλλαγών λόγω της πρόσφατης αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Τα έσοδα από τις συναλλαγές χρέους και εμπορευμάτων αυξήθηκαν 27 % το τρίμηνο, αν και η πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά οδήγησε σε μείωση 20% στα έσοδα από συναλλαγές στην αγορά μετοχών.

Σημαντική αύξηση στα κέρδη από δάνεια

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη σταθερότητα των περιφερειακών τραπεζών μετά την κατάρρευση της SVB τον Μάρτιο οδήγησε πολλούς καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε μεγαλύτερους δανειστές. Η BofA ανέφερε ότι οι καταθέσεις, οι οποίες είχαν υποχωρήσει τους πρώτους δύο μήνες του έτους, αυξήθηκαν την εποχή της πτώχευσης της Silicon Valley Bank.

Συνολικά, οι καταθέσεις της τράπεζας μειώθηκαν ελαφρά το τρίμηνο, κατά 1%, στα 1,9 δισ. δολάρια. Αντίθετα, η JPMorgan πρόσθεσε 37 δισ. δολάρια σε νέες καταθέσεις κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Τα ανεξόφλητα δάνεια στην BofA αυξήθηκαν 7% το τρίμηνο, ενώ τα κέρδη από δανεισμό αυξήθηκαν 25%. Τα έσοδα της τράπεζας από τη διεκπεραίωση συναλλαγών αυξήθηκαν κατά 47%, ενώ οι πελάτες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών δαπάνησαν 6%  περισσότερα από ό,τι το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα ισχυρότερα κέρδη από τον δανεισμό ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τη συνεχιζόμενη αδυναμία στην επενδυτική τραπεζική, καθώς οι προμήθειες μειώθηκαν κατά 20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή