Ο μεγιστάνας Βενσάν Μπολορέ ενδέχεται να… ξεφορτωθεί τη μονάδα logistics του για 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό του δίνει τη δύναμη πυρός προκειμένου να εξαγοράσει τις μετοχές του ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi αξίας 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, μια πλήρης εξαγορά μπορεί να είναι δαπανηρή και ο 71χρονος αναζητεί και άλλους τρόπους.

Ο γαλλικός ναυτιλιακός κολοσσός της CMA-CGM υπέβαλε προκαταρκτική προσφορά για την εξαγορά της θυγατρικής της Bollore Group στον κλάδο των logistics.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει την βροχή νέων εξαγορών και επενδύσεων σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τα υπέρογκα κέρδη που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σαν αποτέλεσμα των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που ανέβασαν κάθετα το κόστος των θαλασσίων ναύλων.

CMA CGM: Επίσημο το deal 3 δισ. για 16 νέα containerships

Περιθώριο

Η εταιρεία του Μπολορέ αναφέρει πως έχει θέσει ένα χρονικό περιθώριο έως τις 8 Μαίου ώστε η CMA-CGM να καταθέσει την τελική προσφορά της.

Αν και ακριβή στοιχεία για το ύψος της προκαταρκτικής προσφοράς που έχει υποβάλλει δεν έχουν γίνει γνωστά, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5 δισ. δολάρια.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε η γαλλική ναυτιλιακή που ειδικεύεται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων θα επεκταθεί και στον κλάδο των logistics έχοντας τη δυνατότητα να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Από την άλλη πλευρά η Bollore Group θα συνεχίσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της και την αποχώρηση της από τον κλάδο των logistics, καθώς έχει ήδη πουλήσει τα μερίδια που κατείχε σε λιμάνια της Αφρικής και τις τοπικές υπηρεσίες logistics στην MSC Group, έναντι 5,1 δισ. δολαρίων, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bollore σκοπεύει να διατηρήσει την παρουσία της στον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ψυχαγωγίας, με την ομώνυμη οικογένεια να διαθέτει σημαντικά μετοχικά μερίδια στη Vivendi και την Universal Music.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή