Το ποσό των 15 δισεκατομμυρίων λιρών, σε ορίζοντα πενταετίας, αναμένεται να δαπανήσει η Jaguar Land Rover (JLR), βάζοντας στόχο την εξέλιξη και ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως η BMW και η Mercedes-Benz, σε ό,τι αφορά τα οχήματα με μπαταρία.

Η JLR που ανήκει στην Tata Motors, διπλασιάζει τις επένδυσείς της και λανσάρει επτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας με ένα πλήρως ηλεκτρικό Range Rover το επόμενο έτος. Σχεδιάζει δύο ακόμη μοντέλα με μπαταρία το 2025, συμπεριλαμβανομένου ενός τετράθυρου ηλεκτρικού σεντάν Jaguar αξίας 100.000 λιρών, ως μέρος των σχεδίων επανεκκίνησης.

Ποια εταιρεία «κολοσσός» στήνει εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά ΙΧ στην Ευρώπη

Ο διευθύνων σύμβουλος Adrian Mardell δήλωσε ότι η απόφαση της Tata Motors να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ισπανία είναι «ειλημμένη».

Θα υπάρξουν… «πολλές επενδύσεις»

«Καλύπτουμε καλά τα σχέδια παραγωγής για μπαταρίες, αλλά θα χρειαστούμε κάποια χωρητικότητα κυψελών που θα έρθει στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο P.B. Balaji.

Στην ίδια συνέντευξη το στέλεχος της Tata διευκρίνισε ότι η εταιρεία είναι σε φάση οριστικοποίησης των σχεδίων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο παραγωγής αλλά και το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Το μόνο που είπε με μία δόση αινιγματικότητας ήταν ότι θα υπάρξουν «πολλές επενδύσεις».

Στο εργοστάσιο θα παράγονται δύο τύποι κυψελών – μία με λίθιο – φωσφορικό σίδηρο για τα ηλεκτροκίνητα της Tata Motors και νικέλιο – μαγγάνιο – κοβάλτιο για την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και την Jaguar Land Rover, είπε ο Balaji.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green