Από τα λουλούδια που έχουν εμπλουτιστεί με κάνναβη έως τις βρώσιμες καραμέλες, οι εταιρείες μαριχουάνας στις ΗΠΑ  βγάζουν όλα τα «όπλα» που διαθέτουν στη φαρέτρα τους για να σημειώσουν υψηλές πωλήσεις σήμερα, καθώς το 4 20 είναι ο αριθμός σύμβολο στην κουλτούρα των χρηστών της κάνναβης. ‘Ενας ευρηματικός τρόπος για τα εμπορικά σήματα της μαριχουάνας να ανταγωνιστούν την παράνομη αγορά αλλά και να εδραιώσουν τα σήματά τους στη μεταξύ τους μάχη για μερίδια αγοράς.

Τι είναι το 4 20

420, 4:20 ή 4/20 (προφέρεται four-twenty) είναι μια αργκό φράση για την κατανάλωση μαριχουάνας και χασίς, ειδικά το κάπνισμα γύρω στις 4:20 μ.μ. και αναφέρεται επίσης στους εορτασμούς που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου. Σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών όπου η κάνναβη είναι νόμιμη, τα φαρμακεία που την πωλούν  συχνά προσφέρουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους αυτή τη μέρα.

Twitter: Επιτρέπει τις διαφημίσεις κάνναβης στην πλατφόρμα του στις ΗΠΑ

Πιστεύεται ευρέως ότι το 420 οφείλει τις ρίζες του σε πέντε μαθητές λυκείου της Καλιφόρνιας – τους Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz και Mark Gravich.

Το 1971, οι πέντε μαθητές του Λυκείου του Σαν Ραφαέλ επινόησαν έναν μυστικό κωδικό με τον οποίο δήλωναν ο ένας στον άλλον ότι θα συναντιόντουσαν αργότερα μέσα στην ημέρα για να καπνίσουν κάνναβη.Αφού έλεγαν “420” ο ένας στον άλλον περαστικά στους διαδρόμους του σχολείου τους, συναντιόντουσαν στη συνέχεια στις 4.20 μ.μ. για να καπνίσουν κάνναβη.

«Μπορούσα να πω σε έναν από τους φίλους μου, ‘420’, και ήταν τηλεπαθητικό. Θα ήξερε αν έλεγα, ‘Έι, θες να πάμε να καπνίσουμε λίγο;’ Ή, ‘Έχεις καθόλου;’ Ή, ‘Είσαι μαστουρωμένος τώρα;» Ήταν κάπως τηλεπαθητικό από τον τρόπο που το έλεγες”, δήλωσε ο Capper στη Huffington Post.«Οι καθηγητές μας δεν ήξεραν τι λέγαμε. Οι γονείς μας δεν ήξεραν τι λέγαμε».

Το παρατσούκλι τους ήταν «Waldos», επειδή κάπνιζαν κάνναβη σε έναν τοίχο, δίπλα στο άγαλμα του επιστήμονα του 19ου αιώνα Λουί Παστέρ που υπήρχε στο σχολείο τους.

Οι εταιρείες σε θέση μάχης για την προσέλκυση πελατών

Οι γνώστες του κλάδου αναμένουν τις υψηλότερες  ημερήσιες πωλήσεις που έχουν γίνει ποτέ στον κλάδο της κάνναβης μέχρι σήμερα, αν και ο κλάδος βρίσκεται υπο τον στενό κλοιό του ελέγχου των νομοθετών. Εταιρείες κάνναβης όπως η High Tide, η Canopy Growth  και η Trulieve Cannabis Corp αναμένεται να προσελκύσουν πελάτες ανακοινώνοντας αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις.

Μια πρώτη εκτίμηση έρχεται από την πλατφόρμα χονδρικής πώλησης κάνναβης Leaflink η οποία αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 500%-1.000% σε σύγκριση με το 2022!

«η 4/20 συνεχίζει να κερδίζει αναγνώριση με τη νομιμοποίηση από πολιτεία σε πολιτεία», εξηγεί στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Curaleaf, Matt Darin. Η Curaleaf σημείωσε αύξηση περίπου 45% στις καθαρές πωλήσεις και 70% στις συναλλαγές σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης στις 20 Απριλίου πέρυσι σε σύγκριση με το 2021. Η εταιρεία αναμένει παρόμοια αύξηση και φέτος.

«Πιθανότατα θα δούμε δυόμισι φορές περισσότερες από τις κανονικές πωλήσεις της Πέμπτης … έχουμε αυξήσει την παραγωγή μας εν αναμονή των πωλήσεων ρεκόρ», δήλωσε ο Nick Rinella, διευθύνων σύμβουλος της Hippos, η οποία λειτουργεί ιατρεία κάνναβης για ψυχαγωγικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς στο Μιζούρι.

Τέλος, οι πωλήσεις είναι πιθανό να λάβουν περαιτέρω ώθηση φέτος, καθώς η 420 πέφτει Πέμπτη. Σύμφωνα με τα δεδομένα εποχικότητας από την εταιρεία δεδομένων κάνναβης BDSA, οι λιανοπωλητές κάνναβης βλέπουν περισσότερες πωλήσεις τις Πέμπτες από ό,τι τις Τετάρτες και τις Τρίτες.

«Με τον σκληρό ανταγωνισμό και την παράνομη αγορά να απειλούν την ανάπτυξη των νόμιμων αγορών κάνναβης για χρήση από ενήλικες, τα εμπορικά σήματα κάνναβης πρέπει να αξιοποιήσουν βασικές γιορτές όπως η 4/20 για να ενισχύσουν απλώς το μήνυμα σχετικά με αυτό που κάνουν καλύτερα», επισημαίνει ο Andy Palalas, επικεφαλής εσόδων της High Tide.

Η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη μόνο σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ μαζί με την Ουάσινγκτον και το Γκουάμ. Τέσσερις από αυτές τις πολιτείες ενέκριναν τη νομιμοποίηση μόλις πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή