Μια εμβληματική Ferrari 275 GTB/4 του 1967, που παραδόθηκε καινούργια στον Αμερικανό ηθοποιό Steve McQueen, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και πιστεύεται πως μπορεί να πωληθεί για 5 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως η Hollywood Sport Cars την είχε παραγγείλει ειδικά για τον σταρ το 1967, όταν αυτός γύριζε την ταινία «The Thomas Crown Affair».

Ο McQueen, ένας κορυφαίος σταρ στις ταινίες που πρωταγωνίστησε τις δεκαετίες του 1950, του ’60 και του ’70, ήταν ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος προτάθηκε για Όσκαρ για τον ρόλο του στο «The Sand Pebbles»(1966), ενώ συχνά ερμήνευσε ο ίδιος σκηνές με καταδίωξη αυτοκινήτου ή άλλα ακροβατικά σε πολλές δημοφιλείς ταινίες, όπως το «Bullitt» (1968), το «Le Mans» (1971) και το «The Getaway» (1972).

Γιατί τα κλασικά αυτοκίνητα με τρελά χρώματα τα… σπάνε στις δημοπρασίες

Η τεράστια συλλογή του σταρ

Ο McQueen ξεκίνησε ως οδηγός σε αγώνες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων στα 20 του, ενώ σπούδαζε υποκριτική στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έγινε μεγάλος συλλέκτης αυτοκινήτων, έχοντας στην κατοχή του περισσότερες από 100 κλασικές μοτοσυκλέτες, καθώς και περίπου 100 εξωτικά και vintage αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβληματικών οχημάτων που εμφανίζονται στις ταινίες του.

Αν και η Ferrari 275 GTB/4 του 1967 δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις ταινίες του, φέρεται να παραδόθηκε στον McQueen όταν ήταν στα γυρίσματα μιας ταινίας διάσημης για τη σκηνές καταδίωξης.

Το κόκκινο αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε στις προδιαγραφές του McQueen από το 2010 έως το 2013 από τη Ferrari Classiche, ενώ έχει εκτεθεί στο Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας και στη Villa d’Este Concorso d’Eleganza στο Cernobbio, σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την δημοπράτηση της Ferrari 275 GTB/4, ένα τέλειο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η επόμενη σειρά δημοπρασιών», δήλωσε ο Gord Duff, επικεφαλής της RM Sotheby’s.

Άλλα σημαντικότερα οχήματα που βγαίνουν στο «σφυρί» περιλαμβάνουν μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spider του 1972, με αξία περίπου 2,8 – 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα Ford GT Heritage Edition του 2021 που έχει διανύσει μόλις 488 μίλια..

Πέρυσι, η RM Sotheby’s πραγματοποίησε πωλήσεις αξίας 239 εκατομμυρίων δολαρίων στο Monterey.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus