Σε διπλασιασμό ή ακόμα και τριπλασιασμό των επενδύσεων στην Ινδία θα μπορούσε να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια η Apple, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφορικής της χώρας μετά τα εγκαίνια και δεύτερου καταστήματος από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό – που στήνει επίσης γραμμές παραγωγής στη χώρα μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών.

Μέσω αυτών των συνεργαζόμενων εταιρειών, στην Ινδία η Apple συναρμολογεί κυρίως iPhones, αλλά σχεδιάζει να επεκταθεί στα iPads και τα AirPods.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία Apple-Ινδίας έχει πολλά περιθώρια για επενδύσεις, ανάπτυξη, εξαγωγές και θέσεις εργασίας – διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στο Reuters ο Rajeev Chandrasekhar.

Δεύτερο κατάστημα, στο Νέο Δελχί

Τα σχόλιά του έγιναν μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί.

Ο Κουκ, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι η Apple «δεσμεύεται να αναπτύσσεται και να επενδύει σε όλη τη χώρα».

Την Πέμπτη εγκαινίασε ένα κατάστημα της Apple στο Νέο Δελχί, δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός της στη Βομβάη, την εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας.

«Ήρθαμε εδώ μόνο και μόνο για να δούμε τον Τιμ Κουκ», δήλωσε η Μανίκα Μέχτα, 32 ετών, χρήστης τηλεφώνου Android, η οποία στήθηκε στην ουρά του καταστήματος στο Δελχί σε μια χειρονομία υποστήριξης προς τον σύζυγό της, οπαδό της Apple.

Ουρές από θαυμαστές

Περίπου 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για τη σύντομη εμφάνιση του Κουκ, κατά την οποία μίλησε με τους θαυμαστές του και έβγαλε selfies, όπως και στη Βομβάη.

Η επίσκεψη του Κουκ απασχόλησε εκτενώς τα μέσα ενημέρωσης και τον υποδέχθηκαν σαν σταρ του Μπόλιγουντ, με ορισμένους ανθρώπους να προσπαθούν να αγγίξουν τα πόδια του σε μια παραδοσιακή χειρονομία σεβασμού, ενώ άλλοι ζήτησαν αυτόγραφό του.

Η Apple προσπαθεί να κάνει την Ινδία μεγαλύτερη βάση παραγωγής για να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα. Τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, συναρμολογούνται στην Ινδία από τους Ταϊβανέζους συμβασιούχους κατασκευαστές ηλεκτρονικών Foxconn και Wistron Corp.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία