Το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία άνοιξε η Apple στη Βομβάη, με περίπου 300 ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να επισκεφθούν τον χώρο που εγκαινίασε αυτοπροσώπως ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Apple: Εισβολή στον τραπεζικό κλάδο – Το δελεαστικό επιτόκιο που προσφέρει

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ινδική μεγαλούπολη συγκεντρώθηκαν άνθρωποι από όλη τη χώρα οι οποίοι ήλπιζαν να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στο κατάστημα, το οποίο εγκαινιάστηκε με τοπική μουσική και λαϊκούς χορευτές.

Μάλιστα αρκετοί περίμεναν ολόκληρο το βράδυ έξω από το κατάστημα για να είναι οι πρώτοι που θα πάρουν στα χέρια τους προϊόντα της Apple από φυσικό σημείο πώλησης.

«Είναι τόσο συναρπαστικό»

Ένας 30χρονος περίμενε υπομονετικά να λάβει μια υπογραφή από τον Κουκ στο κουτί ενός iPod Touch που είχε αγοράσει από το eBay, καθώς και να αγοράσει το Apple Watch Ultra.

Πολλοί φορούσαν μπλουζάκια στο στυλ που προτιμούσε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στιβ Τζομπς, είχαν τα μαλλιά τους κομμένα στο σχήμα του λογότυπου της Apple ενώ ένας θαυμαστής έφερε ακόμη και μια έκδοση του πρώτου υπολογιστή της Apple που κυκλοφόρησε το 1984.

«Η ατμόσφαιρα εδώ είναι απλά διαφορετική», δήλωσε ο 23χρονος Aan Shah, ο οποίος ταξίδεψε από τη δυτική βιομηχανική πόλη Ahmedabad για την παρουσίαση στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας.

«Δεν είναι σαν να αγοράζεις από κάποιο κανονικό κατάστημα. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Είναι τόσο συναρπαστικό.»

Πρόσθεσε ότι η αγάπη του για την Apple τον οδήγησε να παραβρεθεί σε εγκαίνια καταστημάτων στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, όπου είχε κάποτε την ευκαιρία να συναντήσει τον Κουκ.

ΕπέκτασηΗ Apple αντιμετώπισε στο παρελθόν εμπόδια στο άνοιγμα φυσικών καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Ινδία, αλλά τα προϊόντα της ήταν διαθέσιμα σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ το επίσημο ηλεκτρονικό της κατάστημα άνοιξε το 2020.

Το νέο κατάστημα ανοίγει καθώς οι Ινδοί καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο να αναβαθμίσουν τα smartphones τους σε πιο λαμπερά μοντέλα, με πλουσιότερα σύνολα χαρακτηριστικών, από τις οικονομικές συσκευές που συνήθως κοστίζουν λιγότερο από 120 δολάρια.

Παρόλα αυτά, τα ακριβοπληρωμένα τηλέφωνα της Apple είναι προσιτά μόνο σε λίγους στην Ινδία – γ’ αυτό και η εταιρεία κατέχει μόλις το 3% της αγοράς.

Το νέο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Jio World Drive, άνοιξε για bloggers και Κουκ.

Ένα δεύτερο κατάστημα στο Δελχί, την πρωτεύουσα, πρόκειται να ανοίξει την Πέμπτη. Ο Κουκ πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και τον αναπληρωτή υπουργό πληροφορικής αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Γραμμή παραγωγής

Καθώς η Apple πιέζει να καταστήσει την Ινδία μεγαλύτερη βάση παραγωγής, ορισμένα από τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, συναρμολογούνται στη χώρα από τις Ταϊβανέζικες συνεργαζόμενες εταιρείας Foxconn και Wistron Corp.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει επίσης να συναρμολογήσει τα iPad και τα AirPods στην Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή