Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες μεγάλες αναβαθμίσεις λογισμικού για τα προϊόντα της σε λιγότερο από δύο μήνες, με σημαντικότερη από όλες την ανακοίνωση του iOS 17. Έντονη ήταν η φημολογία όλο το προηγούμενο διάστημα ότι το νέο λειτουργικό σύστημα του iPhone θα επιτρέπει για πρώτη φορά το sideloading, δηλαδή τη δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να «κατεβάζει» εφαρμογές και εκτός του επίσημου App Store.

Ωστόσο, σε podcast της ιστοσελίδας MacRumors ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα έρθει μεν αλλά μόνο για τους χρήστες του iPhone στην Ευρώπη και όχι παγκοσμίως. Επιπλέον, αναφέρει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα φέρει και δύο νέες λειτουργίες τα Wallet και  Find My.

Έτσι θα μοιάζει, μάλλον, το iPhone 15

Σημειώνεται ότι το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά τα σχέδια της Apple να ανοίξει το iPhone σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και το sideloading τον Δεκέμβριο, λέγοντας ότι η εταιρεία «αφιέρωνε σημαντικό αριθμό πόρων» στην προσπάθεια.

Απλή… συμμόρφωση

Όλα δείχνουν ότι η Apple δεν ενεργοποιεί τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και την παράπλευρη φόρτωση λόγω της πεποίθησής της ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ζητήματα ασφάλειας και απορρήτου. Αντίθετα, θα το κάνει μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους καθαρά για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον γνωστό Digital Markets Act.

Καθώς η κίνηση έρχεται καθαρά ως απάντηση στην ρυθμιστική πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple κάνει το ελάχιστο για να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανονισμούς. Σύμφωνα με το podcast, αυτό σημαίνει ότι το sideloading του iOS 17 θα είναι διαθέσιμo μόνο σε χώρες όπου ισχύει o DMA.

Εκτίμηση είναι ότι η Apple θα εφαρμόσει το sideloading με τρόπο παρόμοιο με αυτό που έκανε όταν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές στο App Store ως απάντηση σε μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην Ολλανδία. Μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό η αμερικανική εταιρεία να υποβαθμίσει την παράπλευρη φόρτωση του iOS 17 σε τέτοιο βαθμό που να μην ανακοινωθεί καν στο επερχόμενο συνέδριο WWDC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία