Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών οι πωλήσεις και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν από την McDonald’s Corp., ένα σημάδι ότι η αλυσίδα fast food μαζεύει πελάτες εν μέσω πεισματικού πληθωρισμού και υψηλότερων τιμών.

O βασικός δείκτης πωλήσεων αυξήθηκε σχεδόν κατά 13% πάνω από τη μέση εκτίμηση του 8,2% που συνέταξε το Bloomberg. Τα αποτελέσματα των ΗΠΑ ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις, με την εταιρεία να προσθέτει ότι ο συγκρίσιμος αριθμός επισκεπτών αυξήθηκε. Τα κέρδη στο τρίμηνο, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, ήταν 2,63 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις.

Τι αλλάζει στις συνταγές των πιο εμβληματικών μπέργκερ της McDonald’s

«Μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας, η ζήτηση των πελατών για το brand των McDonald’s παραμένει ισχυρή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski στη δήλωση που συνοδεύει τα αποτελέσματα.

Ανόδος στις μετοχές

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1% κατά την πρώιμη διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή κέρδισε 11% το 2023 μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, ξεπερνώντας την άνοδο του δείκτη S&P 500.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν την ανθεκτικότητα της πολυεθνικής επιχείρησης  – και των αμερικανικών εστιατορίων – απέναντι στον αμείλικτο πληθωρισμό για βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων. Η McDonald’s είπε ότι επωφελήθηκε από τις «στρατηγικές αυξήσεις τιμών στο μενού» στις ΗΠΑ καθώς και από την ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων και του delivery.

Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις σε όλα τα γεωγραφικά τμήματα, με ισχυρά αποτελέσματα από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία λαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της από τις διεθνείς αγορές.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος μια αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Η McDonald’s έχει επίσης περικόψει τα πακέτα μπόνους ορισμένων εταιρικών στελεχών.

Ο Kempczinski είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η στρατηγική της εταιρείας αποδίδει καρπούς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βλέπει «σημαντική βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή