Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να σχηματίσουν μια εικόνα για το τι θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 1 μονάδα βάσης στο 3,403%. Η απόδοση του 2ετούς  διαπραγματευόταν κοντά στο 3,914% μετά από άνοδο κατά περίπου 2 μονάδες βάσης. Είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης την Τρίτη.

Ομόλογα: Νέα πτώση στις αποδόσεις

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για την κατανάλωση, τα οποία έδειξαν ότι η ζήτηση για αγαθά μακράς διαρκείας, όπως συσκευές και υπολογιστές, ήταν υψηλότερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones τον Μάρτιο και ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει ανθεκτικότητα.

Αύριο το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος της εβδομάδας στον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος ακολουθείται στενά από την Fed .

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και θα εξετάσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής τράπεζας για ενδείξεις σχετικά με το πότε μπορούν να αναμένονται μειώσεις των επιτοκίων. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν, ωστόσο, επισημάνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν πιθανότατα αυξημένα για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν να δράσουν και να διευκολύνουν τον πληθωρισμό.

Αυτό έρχεται καθώς τα στοιχεία – συμπεριλαμβανομένου του δείκτη μεταποίησης της Philadelphia Fed της περασμένης εβδομάδας, ο οποίος αντανακλούσε μια πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση – πυροδότησαν ανησυχίες για συρρίκνωση της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές