Να ανακάμψει από τις χθεσινές ισχυρές απώλειες επιχειρεί σήμερα η Wall Street, η οποία βρίσκει σημαντικές στηρίξεις από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Microsoft, αν και οι ανησυχίες για την πορεία της First Republic παραμένουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,17% στις 33.587 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 4.080 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,79% στις 11.892 μονάδες.

Ομόλογα: Νέα πτώση στις αποδόσεις

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η μετοχή της Microsoft, η οποία ενισχύεται περισσότερο από 7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης μεγάλο άλμα στα έσοδα από τον επιχειρηματικό τομέα Intelligent Cloud.

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, ωστόσο η μετοχή υποχωρεί κατά 1%, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 3% σε ετήσια βάση.

“Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, αλλά φαίνεται ότι η Wall Street υποτίμησε γενικά την ‘εταιρική Αμερική’ για άλλη μια φορά”, δήλωσε η Callie Cox, αναλύτρια στην επενδυτική εταιρεία eToro. “Οι πληροφορίες σε επίπεδο εταιρειών θα μπορούσαν να απαλύνουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με το πώς η ο επιχειρηματικός κόσμος χειρίζεται την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αύξηση του κόστους, ειδικά δεδομένης της εστίασης στην αγορά εργασίας”.

Πάντως στο επίκεντρο είναι και η First Republic Bank, η οποία σήμερα συνεχίζει τη διολίσθησή της κατά 8%. Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αναζοπυρώνοντας τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα.

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για αγαθά μακράς διαρκείας, όπως συσκευές και υπολογιστές, ήταν υψηλότερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία δείχνει ανθεκτικότητα. Αυτό το στοιχείο έρχεται πριν από την τελευταία ενημέρωση για το ΑΕΠ που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και τον μεγάλο δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Fed – την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street