
Ένα πακέτο εθελουσίας εξόδου σε 33.500 εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ προσφέρει η Stellantis στην προσπάθειά της να εξορθολογίσει τη λειτουργία της, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη.
Το πακέτο αφορά 31.000 ωρομίσθιους στις ΗΠΑ και περίπου 2.500 μισθωτούς. Η εταιρεία ωστόσο δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει, ενώ όπως επισήμανε θα κάνει πρόταση και σε κάποιους εργαζόμενούς της στον Καναδά για εθελουσία έξοδο.
Stellantis: Σταματά την παραγωγή του Jeep Cherokee – «Στον πάγο» 1.200 εργαζόμενοι
Ο επικεφαλής λειτουργίας του ομίλου Μαρκ Στιούαρτ, μέσω email το οποίο τέθηκε υπόψη του Reuters, είπε στους υπαλλήλους μια ανασκόπηση των λειτουργιών της «κατέστησε σαφές ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ηπα και εργάζονται σε ορισμένους οργανισμούς.
Χθες Τρίτη, το εργατικό συνδικάτο United Auto Workers δήλωσε ότι η Stellantis θέλει να περικόψει περίπου 3.500 ωριαίες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ με μέσω της εθελουσίας εξόδου.
Στο ίδιο email , ο Στιούαρτ τονίζει ότι η Stellantis πρέπει να συνεχίσει να εντοπίζει τους αποτελεσματικούς τρόπους προκειμένου να κάνει τις δραστηριότητές της πιο ανταγωνιστικές, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας.
«Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και το κόστος της ηλεκτροκίνησης δεν μπορεί να μετακυλιστεί στον πελάτη. Δεν θα κάνουμε λάθη, σκοπεύουμε να κερδίσουμε στην αγορά», σημείωσε.
Τον Φεβρουάριο, η Stellantis διέκοψε επ’ αόριστον τις εργασίες σε εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Ιλινόις, επικαλούμενη το αυξανόμενο κόστος στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η απόφαση επηρέασε περίπου 1.350 εργαζόμενους στο εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε το SUV Jeep Cherokee και οδήγησε σε απολύσεις.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η General Motors ανακοίνωσε ότι σχεδόν 5.000 μισθωτοί δέχτηκαν προσφορά για να εγκαταλείψουν την αυτοκινητοβιομηχανία αφού περιόρισε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.
Από τη μεριά της η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας στην Ισπανία, τη Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης και τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θα περικόψει συνολικά 3.000 μισθωτές και συμβατικές θέσεις εργασίας, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ινδία.


Latest News

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο