Η γερμανική Bosch κατέληξε σε συμφωνία αγοράς των βασικών περιουσιακών στοιχείων του κατασκευαστή ημιαγωγών TSI Semiconductors, με έδρα την Καλιφόρνια.

Το τίμημα της αγοράς δεν ανακοινώθηκε. Η Bosch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων για να ανανεώσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ της TSI στο Ρόουζβιλ της Καλιφόρνια και να ξεκινήσει την παραγωγή μικροτσίπ καρβιδίου του πυριτίου έως το 2026.

Η Bosch θα αυξήσει στο 12% το ποσοστό της στην Husqvarna

Στην συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνονται τα κτήρια, οι μηχανές και η υποδομή της TSI καθώς και οι εμπορικές της δραστηριότητες στον τομέα των ημιαγωγών. Προς το παρόν το εργοστάσιο της TSI είναι ουσιαστικά ένα χυτήριο για ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες, ανακοίνωσε η Bosch.

Μετά την ανανέωση των εργαλείων του εργοστασίου, η Bosch είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ καρβιδίου του πυριτίου σε πλαίσια (wafers) 200 χιλιοστών, δηλαδή τους δίσκους πυριτίου στους οποίους παράγονται τα τσιπ.

Η επένδυση «θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ευκαιρίες ομοσπονδιακής χρηματοδότησης» μέσω του νόμου CHIPS καθώς και των (αμερικανικών) κρατικών επιδοτήσεων, ανέφερε η Bosch σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, η εγκαταστάσεις της TSI θα γίνουν ο «τρίτος πυλώνας» της εσωτερικής παραγωγής ημιαγωγών, μαζί με δύο εγκαταστάσεις στη Γερμανία.

Στροφή της παραγωγής

Όπως και άλλες κατασκευάστριες υλικών για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Bosch επλήγη τα τελευταία δύο χρόνια από διακοπές στην παραγωγή ημιαγωγών στην Ασία, που επιδεινώθηκαν από την πανδημία. Αυτές οι ελλείψεις έχουν αμβλυνθεί αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί με τους πελάτες να πιέζουν για πιο ασφαλείς και διαφοροποιημένες γραμμές τροφοδοσίας ημιαγωγών.

Τα τσιπ καρβιδίου του πυριτίου που η Bosch ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο της TSI έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με την Bosch, η χημική σύσταση των συγκεκριμένων μικροτσίπ επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης και ταχύτερη επαναφόρτιση, με αποτέλεσμα η ζήτησή τους να αυξάνεται κατά 30% ετησίως.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση της ζήτησης για τη συγκεκριμένη κατηγορία ημιαγωγών οδήγησε σε αύξηση των σχετικών επενδύσεων. Η Wolfspeed με έδρα τις ΗΠΑ κατασκευάζει νέα εργοστάσια για την κατασκευή τσιπ καρβιδίου του πυριτίου στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και στη Γερμανία. Η Onsemi επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό στο καρβίδιο του πυριτίου και έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με τη Volkswagen για την προμήθεια τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή