Στην απόλυση περίπου 1.800 υπαλλήλων θα προχωρήσει η Gap στο πλαίσιο μιας ευρείας προσπάθειας μείωσης του κόστους και εξορθολογισμού των λειτουργιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη.

Οι εξαγγελόμενες περικοπές σε προσωπικό είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από τις 500 απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Οι απολύσεις θα επηρεάσουν εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της Gap, στελέχη και προϊστάμενους τοπικών καταστημάτων που κατέχουν τίτλους ηγεσίας εκτός έδρας.

GAP: Ο καπετάνιος εγκαταλείπει πρώτος το καράβι

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων δίνει μάχη να επιστρέψει στην κερδοφορία ενώ οι πωλήσεις της υποχωρούν. Οι απολύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Gap, Μπομπ Μάρτιν.

«Λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αναδιαμορφώσουμε την Gap Inc. για το μέλλον – απλοποιώντας και βελτιστοποιώντας το μοντέλο λειτουργίας μας, και αυξάνοντας τη δημιουργικότητά μας», δήλωσε ο Μάρτιν. Οι απολύσεις θα «απελευθερώσουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες» σε όλες τις επωνυμίες της Gap – την ομώνυμη σειρά της, Old Navy, Banana Republic και Athleta, πρόσθεσε ο CEO.

Η μετοχή της Gap η οποία φέτος έχει υποχωρήσει κατά 16% και πλέον, σήμερα σημείωσε αύξηση κατά 2%.

Το κόστος των απολύσεων

Οι απολύσεις θα κοστίσουν στην Gap περίπου 100 έως 120 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων. Η εταιρεία αναμένεται να ξοδέψει 75 έως 85 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με τους υπαλλήλους και 25 έως 35 εκατομμύρια δολάρια σε συμβουλευτικές και άλλες συναφείς δαπάνες, αναφέρει η κατάθεση.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Gap απασχολούσε περίπου 95.000 μέλη προσωπικού, το 81% των οποίων εργάζεται σε καταστήματα λιανικής. Περίπου το 9% του παγκόσμιου προσωπικού της εργάζεται σε κεντρικά γραφεία.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, η Gap σημείωσε πωλήσεις 4,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων — μειωμένες κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο — και καθαρή ζημία 273 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 75 σεντς ανά μετοχή. Ανέφερε δε ετήσιες καθαρές ζημίες τόσο το 2020 όσο και το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως