Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο υποδέχονται τις επόμενες ημέρες δύο υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό, αντίστοιχα, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την στήριξη του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece», που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στην Σαντορίνη και το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΕΟΤ: «Παρών» σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting
1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece»
Το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας ώστε να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 330 διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination. Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium
Το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium θέτει στο επίκεντρό του την γαστρονομία της Κρήτης και θα τελεστεί υπό επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές του Yale, Έλληνες ακαδημαϊκούς, διακεκριμένους chefs και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κεντρικός σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση και εμβάθυνση στην κρητική κουζίνα, συνδέοντας αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Η πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρητικής γαστρονομίας, από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή, θα υπογραμμίσει τις γαστρονομικές έννοιες σε ένα πλαίσιο υγείας, έρευνας και διατροφής. Για την προώθηση και τη διατήρηση αυτών των γαστρονομικών θησαυρών, θα υπάρξουν ευκαιρίες για βιωματική ενασχόληση με διακεκριμένους chefs που έχουν εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και διερεύνηση των τρόπων για τη διαρκή βελτίωσή τους.
Latest News
Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Τούρκοι τουρίστες
Γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές
Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο - Έχει πισίνα, σπα και τροπικούς κήπους
Eκτόπισε από την κορυφή την περσινή νικήτρια Σιγκαπούρη με το Τσανγκί
Επενδυτική έκρηξη στην Αθήνα - Ποιοι κυνηγούν ευκαιρίες στη σκιά της Ακρόπολης
Οι όμιλοι στρέφονται σε rebrands και μετατροπές για να επωφεληθούν από την έκρηξη των ταξιδιών
Μνημόνιο συνεργασίας Deloitte - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Οι συμμετέχοντες - μέλη της ΠΟΞ στις δράσεις θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε σχέση μες τις νέες τάσεις και ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής αγοράς
Eνοικιαζόμενο, κάμπινγκ ή ξενοδοχείο; Πού επιλέγουν να μείνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η Βαρκελώνη... κατεβάζει τους τουρίστες από τα λεωφορεία
Οι κάτοικοι στα κάγκελα με τον υπερτουρισμό
Ποια «επώνυμα» ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί
Ο ξενοδοχειακός μπαξές των πλειστηριασμών εκτείνεται από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη
Πάσχα: Πόσο κοστίζουν τα ταξίδια στους δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό
Στις κορυφαίες προτιμήσεις εντός της χώρας βρίσκονται μεταξύ άλλων η Σαντορίνη και η Κέρκυρα
Με θετικούς οιωνούς άνοιξε η αυλαία στον τουρισμό: Άγγιξαν το 1,5 εκατ. οι αφίξεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμό στη νέα χρονιά
Bookings Soar with Retreats in Greece’s Top Easter Destinations
A week ahead of the Orthodox Easter's Holy Week, accommodation reservations and prices are surging in the country's most famous Easter destinations